Бившият вицепремиер и министър Ивайло Калфин изрази разочарованието си, че

...
Бившият вицепремиер и министър Ивайло Калфин изрази разочарованието си, че
Коментари Харесай

Калфин разочарован: Правителството не ме подкрепи за генерален директор на ОЛАФ

Бившият вицепремиер и министър Ивайло Калфин изрази разочарованието си, че българското държавно управление не го е подкрепило в кандидатурата му за общоприет шеф на европейската мегаслужба за битка с измамите с европейски средства - ОЛАФ.

След една година разнообразни състезания, след 9 кръга, стигнах до 2-ро място. Българското държавно управление посредством посланика си в Брюксел не ме поддържа, съобщи Калфин в изявление за Българска национална телевизия.

Темата е завършила за мен, не ми се разисква повече, заяви той.

Преди няколко дни Европейската комисия назначи финландеца Виле Итала за общоприет шеф на ОЛАФ. 

" Познавам финландеца, който назначиха. Мисля, че беше междуличностно най-после надпреварата. Имаше хора, в това число в Европейския парламент, които споделяха: " Без да познавам претендента, не може българин да е началник на ОЛАФ ". Това ме окуражи. Радвам се, че стигнах до тук ", сподели Ивайло Калфин.

Той разяснява и бежанската рецесия в Европа. " И сега границите на Европейския съюз би трябвало да са затворени, не виждам какво би трябвало да се промени. Може би министър председателят има поради доста увеличение на бюджета на организацията ФРОНТЕКС, която да се разшири доста и да се пази по-добре границите. Това ще засегне в по-голяма степен обаче морските граници, най-вече против трафика в Средиземно море ", съобщи той.

Калфин подкрепя концепцията за създаване на центрове, които одобряват бежанци, отвън територията на Европа, защото сега се подкрепя трафикантската активност. Германският вътрешен министър желае бежанците да се връщат в първата страна, която ги е записала, включително и България, само че ние нямаме потенциал за това, нито самите бежанци желаят да се връщат тук, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР