Бившият външен министър определи делото срещу него като хибридна война

...
Бившият външен министър определи делото срещу него като хибридна война
Коментари Харесай

Даниел Митов: Няма никакви съмнения, че процесът срещу мен беше, за да се угоди на Русия

Бившият външен министър дефинира делото против него като хибридна война за премахване на политически съперници. Той бе оневинен неотдавна от Върховен касационен съд по дело, импортирано през 2017 година от Софийска градска прокуратура по обвинителен акт за закононарушение по работа поради контракт, който е подписан по негово време и е нанесъл финансови вреди на Министерство на външните работи.
„ Самото обвиняване беше безусловно несъстоятелно и не устояваше. Нямам пояснение за какво прокуратурата реши да го промени в течение на процеса и ангажира някакъв член от Наказателния кодекс, който е безусловно неупотребим към длъжностни лица като министри “, разяснява Митов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ. „ Това се правеше с доста цели. Първо, с цел да се угоди на непозната страна. В това няма никакви подозрения. Става въпрос за Русия в тази ситуация “, съобщи някогашният външен министър. Целта на такива процеси е „ да се разчистят хора като нас от политическото поле “ и да се оцапа техния облик, счита Митов, който уточни, че каузи е имало и към други министри като Николай Ненчев, Петър Москов, Симеон Дянков и Трайчо Трайков, които са имали „ ясни позиции в интерес на българския интерес против съветския “.
 Даниел Митов препоръчан за специфичен представител на Европейски Съюз за Либия Даниел Митов препоръчан за специфичен представител на Европейски Съюз за Либия
Даниел Митов е препоръчан от България за специфичен представител на Европейския съюз за Либия, съобщи кореспондент на БГНЕС. От Министерство...
„ Модерният вид автокрации си дадоха сметка, че не е нужно да провеждат всеобщо изтребване като по времето на Сталин, задоволително е да убиеш облика на индивида. Достатъчно е да имаш медиен запас, с цел да внушиш на една група хора, че някакъв човек нещо е направил, а няма значение дали го е направил или не го е направил “, сподели Митов.
Според него огромният проблем в тази ситуация е правосъдната система и то освен в България, а и в други страни в Източна Европа като Полша и Унгария. „ Съдебните системи в тези страни бяха основани по този начин, че да предпазят от гонене комунистите в този момент връщат реверанса “, счита Митов, съгласно който по този метод – посредством каузи, се води хибридна война против политически съперници. По неговите думи проблемите в правосъдната система са довели до струпване на напрежение, което се е изляло в актуалните митинги.
Бившият външен министър разяснява и номинацията от Министерство на външните работи си за представител на Европейски Съюз за Либия. По неговите думи тук не става дума за реабилитация, която към този момент е осъществена с решението на съда по неговото дело. „ Това е просто работа. Европейската работа за външно деяние търси просто хора длъжността специфичен представител по Либия. По-голямата част от държавите-членки са се съгласили, че сходна позиция е нужна. Върховният представител по външната политика е призовал държавите-членки да предлагат претенденти. Аз ще вземам участие в това съревнование от името на България “, изясни Митов.
Според него няма заплаха, в случай че се образува служебно държавно управление в този момент в България, то да промени външнополитическия курс на страната, тъй като пълномощията му са лимитирани. Митов обърна внимание и на последните събития в Беларус, където не престават митингите против президента Лукашенко. Лукашенко и Путин не се обичат, само че Путин не може да разреши на народа да смъкна президента, тъй като Беларус е минимодел на Русия и Кремъл се опасява, че нещо сходно може да се случи на негова територия, счита Митов, съгласно който точно по тази причина опозиционерът Алексей Навални е бил токсичен в този момент, с цел да не оглави сходно протестно придвижване против ръководещите в Москва.
 Прокуратурата се отхвърли от обвиняване против някогашен външен министър и заместника му Прокуратурата се отхвърли от обвиняване против някогашен външен министър и заместника му
Прокуратурата не е поддържала пред Върховния касационен съд обвиняването против някогашния външен министър Даниел Митов и заместника му във в...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР