Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън е безспорен фаворит

...
Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън е безспорен фаворит
Коментари Харесай

Борис Джонсън е фаворит за премиер на Великобритания

Бившият външен министър на Англия Борис Джонсън е неоспорим любимец за правоприемник на Тереза Мей, демонстрират социологически изследвания. Безизходицата към Брекзит продължава да се задълбочава. Като решение на рецесията, английският министър по Брекзит в сянка Кийр Стармър предлага в новия законопроект да бъде включено предлагането за провеждането на втори референдум.


Допитването за правоприемник на премиера Тереза Мей е направено измежду членовете на ръководещата партия във Великбритания. 39% от интервюираните са показали някогашния външен министър Борис Джонсън като най-подходящ да оглави държавното управление. В четвъртък той разгласи, че след отдръпването на Тереза Мей, ще се включи в конкуренцията за премиерския пост. Втори в листата на любимците е някогашният министър по Брекзит Доминик Рааб.

По-малко от шест месеца остават до новия краен период за Брекзит, неяснотите към европейското бъдеще на Англия обаче остават.

В началото на юни Тереза Мей ще се опита още един път да завоюва поддръжката на депутатите за съглашението за напускането на Евросъюза. Тогава тя ще разгласи и графика на отдръпването си. Не е ясно обаче, какво ще се случи, в случай че и идващия месец договорката с Брюксел не бъде утвърдена от английските депутати. Британският парламент към този момент три пъти отхвърли съглашението.

Според източници от опозицията договарянията с ръководещите през вчерашния ден са се провалили поради различия за митническия съюз и провеждането на втори референдум. Според английския министър по Брекзит в сянка Кийр Стармър, обаче, на срещата Тереза Мей била прекомерно слаба, поради отсъствието на основни министри от договарянията.
 Край на междупартийните договаряния по Брекзит в Лондон Край на междупартийните договаряния по Брекзит в Лондон
Преговорите сред английските лейбъристи и държавното управление за излаз от задънената улица по Брекзит приключиха без съглашение. Опозиционната групировка о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР