Бившият ученик, който стреля през вратите на християнско начално училище

...
Бившият ученик, който стреля през вратите на християнско начално училище
Коментари Харесай

Стрелецът от Нешвил е бивш студент с подробен план за убийство

Бившият възпитаник , който стреля през вратите на християнско начално учебно заведение в Нешвил и умъртви три деца и трима възрастни , е начертал подробна карта на учебното заведение, в това число евентуални входни точки, и е направил наблюдаване на постройката, преди да извърши нападението, оповестява „ Асошиейтед прес “.

Началникът на столичната полиция в Нашвил Джон Дрейк не посочи тъкмо какво е предиздвикало стрелеца да открие огън в понеделник сутринта в The Covenant School, преди да бъде погубен от полицията . Той обаче даде смразяващи образци за комплицираното обмисляне на стрелеца за целенасочената офанзива , последната от поредност всеобщи стрелби в страна, която става все по-изнервена от кръвопролитията в учебните заведения . Пред кореспонденти Дрейк изясни:

„ Имаме манифест, имаме някои трудове, които преглеждаме, които се отнасят до тази дата, действителния случай . Имаме начертана карта на това по какъв начин щеше да се случи всичко това. “

В изявление за NBC News той уточни мнението на следователите, съгласно което стрелецът е имал „ известно възмущение, че би трябвало да върви в това учебно заведение “.

Сред жертвите са три 9-годишни деца, шеф на учебното заведение, заместващ преподавател и настойник. Насред хаоса се разигра позната сцена: паникьосани родители се втурнаха към учебното заведение, с цел да видят дали децата им са в сигурност и разплакани прегърнаха децата си, а изумена общественост провежда бдения за жертвите.

Рейчъл Дибъл, която беше в близката черква, където децата бяха отведени, с цел да се съберат още веднъж с родителите си, разказа сцената като „ всички бяха с цялостен потрес “ .

„ Хората несъзнателно трепереха . Децата… започнаха сутринта си в сладките си дребни униформи, евентуално имаха Froot Loops и в този момент целият им живот се промени през днешния ден. “

Полицията даде неразбираема информация за пола на стрелеца. В продължение на часове полицията разпознава стрелеца като 28-годишна жена и в последна сметка посочи, че лицето е Одри Елизабет Хейл . След това на конференция в късния следобяд началникът на полицията изясни, че Хейл е трансджендър . След конференцията представителят на полицията Дон Арън отхвърли да посочи по какъв начин Хейл е разпознат сега.

Властите обявиха, че Хейл е бил въоръжен с две оръжия в „ настъпателен жанр “, както и с револвер. Смята се, че минимум две от тях са получени законно в региона на Нешвил, съгласно шефа. Полицията описа, че при претърсването на дома на Хейл е открита отрязана пушка, втора пушка и други неуточнени доказателства.

Жертвите бяха разпознати като Евелин Дикхаус, Хали Скругс и Уилям Кини, всичките на 9 години, и възрастните Синтия Пийк, 61; Катрин Кунс, 60 г.; и Майк Хил, 61.

Уебсайтът на The Covenant School, презвитерианско учебно заведение, учредено през 2001 година, показва Катрин Кунс като началник на учебното заведение. Нейният профил в LinkedIn споделя, че тя управлява учебното заведение от юли 2016 година Пийк е бил заместващ преподавател, а Хил е бил надзирател, съгласно проверяващите.

Основано като министерство на Covenant Presbyterian Church, The Covenant School се намира в богатия квартал Грийн Хилс южно от центъра на Нешвил, където се намира фамозното кафене Bluebird – място, обичано от музиканти и създатели на песни.

Училището има към 200 възпитаници от предучилищна възраст до шести клас , както и към 50 души личен състав.

„ Нашата общественост е с разрушено сърце “ , се споделя в изказване на учебното заведение, което продължава по този начин:

„ Скърбим за голямата загуба и сме в потрес от терора, който разруши нашето учебно заведение и черква. Фокусирани сме върху това да обичаме нашите студенти, нашите фамилии, нашия факултет и личен състав и да стартираме процеса на излекуване. “

Преди насилието в понеделник в Нешвил е имало седем всеобщи убийства в учебни заведения K-12 от 2006 година насам, при които четирима или повече души са били убити в границите на 24-часов интервал, съгласно база данни, поддържана от Асошиейтед прес и USA Today в партньорство с Northeastern Университет. Във всички тях стрелците са били мъже.

Базата данни не включва учебни стрелби , при които са убити по-малко от четирима души, които са доста по-чести през последните години. Само предходната седмица, да вземем за пример, учебни стрелби се случиха в Денвър и региона на Далас в границите на два дни един от различен.

Трагедията в понеделник се разигра в продължение на към 14 минути. Първоначалният сигнал за деен стрелец в полицията е получен в 10:13 часа.

Полицаите стартират да разчистват първия етаж на учебното заведение, когато чуват изстрели от второто равнище, показа Аарон. По-късно полицията съобщи, че стрелецът е стрелял по идващите служители на реда от прозорец на втория етаж и е пристигнал въоръжен със обилни муниции . Двама чиновници от петчленен екип откриват огън в отговор, убивайки обвинения в 10:27 сутринта, посочи Арън.

Късно в понеделник вечерта полицията пусна почти две минути редактирано видео за наблюдаване, показващо колата на стрелеца , която се доближава до учебното заведение от разнообразни ъгли, в това число един, в който могат да се видят деца, играещи на люлки на назад във времето. След това вътрешен аспект демонстрира стъклени порти към учебното заведение, които са убити и стрелецът се навежда през една от разрушените порти.

Още фрагменти от вътрешната страна демонстрират по какъв начин стрелецът върви през учебен кулоар, държейки револвер с дълга цев , и влиза в стая с табела „ църковен офис “, след което се връща назад. Във финалната част на фрагментите се вижда по какъв начин стрелецът върви по различен дълъг кулоар с изваден револвер. Стрелецът не се вижда да взаимодейства с никой различен на видеото, което няма тон.

Аарон сподели, че по време на стрелбата в учебното заведение не е имало полицейски чиновници, тъй като то е църковно учебно заведение.

В свое изказване в Белия дом в понеделник американският президент Джо Байдън назова стрелбата „ най-лошият призрачен сън на фамилията “ и още веднъж прикани Конгреса да одобри възбрана за избрани полуавтоматични оръжия.

Разтърсен град оплака по време на голям брой бдения в понеделник вечерта. В Обединената методистка черква в Белмонт сълзливо подсмърчане изпълваше фона, до момента в който присъстващите на бдението пееха, коленичиха в молитва и възпламениха свещи. Те оплакаха националния цикъл от насилствени и смъртоносни стрелби. Пол Пърдю, старши свещеник на църквата, съобщи:

„ Трябва да отстъпим. Трябва да дишаме. Трябва да скърбим . Трябва да помним. Трябва да създадем място за другите, които скърбят. Трябва да чуем виковете на нашите съседи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР