Бившият турски вицепремиер Али Бабаджан днес напусна редиците на управляващата

...
Бившият турски вицепремиер Али Бабаджан днес напусна редиците на управляващата
Коментари Харесай

Бивш турски вицепремиер напусна управляващата партия, ще прави нова

Бившият турски вицепремиер Али Бабаджан през днешния ден напусна редиците на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), заяви турската телевизия НТВ в понеделник. В изискванията, в които сме сега, излиза наяве, че Турция има потребност от напълно нова визия за бъдещето, уточни Бабаджан.

От известно време в турските медии се твърди, че по-късно тази година Бабаджан и Абдуллах Гюл, който бе държавен глава преди Ердоган, ще основат лична партия. Тези известия съответстват със мощно неодобрение както измежду турските гласоподаватели, по този начин и у някои членове на ПСР, от икономическото положение на Турция.

Бабаджан написа, че е станало " неизбежно да се стартира ново изпитание за сегашното и бъдещето на Турция ". " Аз и доста от моите сътрудници усещаме огромна историческа отговорност към това изпитание ", прибавя той.

Както Бабаджан, по този начин и Гюл се съучредители на ПСР дружно с президента Ердоган.

Али Бабаджан беше доста известен през първия и втория мандат на Ердоган на поста вицепремиер и министър на стопанската система, само че отпадна заради противоречие с икономическите политики на Ердоган.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР