Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че въобще не

...
Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че въобще не
Коментари Харесай

Алегри: Не съжалявам за раздялата с Юве

Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри разгласи, че изобщо не съжалява за раздялата с торинци. Специалистът изведе " Старата госпожа " до 5 следващи трофеи в Серия " А ", само че през лятото освободи мястото си, което бе заето от Маурицио Сари.

" Въобще не скърбя за решението си. Нещата не трябва да се насилват. След пет години бе време за смяна. Може би президентът бе схванал това преди мен. Изминахме дълъг път от началото, когато бях замерян със зеленчуци въз основата във Виново... Оставам в положителни връзки с Аниели, даже прекарахме известно време дружно през лятото. Той е младеж с огромни хрумвания за европейския футбол. Освен това прави всичко допустимо за възстановяване на италианския футбол ", съобщи Алегри.

Специалистът показа мнението си за отиването на Бепе Марота в Интер, за работата си с Кристиано Роналдо и за наследника си Маурицио Сари.

" Не бива да мислим за това, че Марота към този момент не е в Ювентус. Той построи мощен състав в Интер и направи верен избор с назначението на Конте. Те имат тим, кадърен да завоюва Скудетото. Силата на Роналдо е ментална. Той е на 34 години и неведнъж е печелил купите в първенствава, в които играе, Шампионската лига, " Златната топка " и други Въпреки това не стопира да търси нови и нови тласъци, с цел да се развива и да продължава да прави разликата на терена. Техниката също е от голямо значине, с цел да останеш на това равнище толкоз доста години, само че в основата на всичко е мисленето му и неговият професионализъм. Дали бих предпочел да работя с Роналдо или с някой млад талат? Роналдо, без да се замисля. Тайно следя Ювентус на Сари по малкия екран. Следя техните мачове, в това число и дербито с Наполи. Сега съм без работа и мога умерено да се любувам на мачовете. Докато работех, нямах време да виждам футбол ", разкри Алегри.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР