Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира случващото

...
Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира случващото
Коментари Харесай

Гочето: В Левски си измиха ръцете с Дерменжиев, не съм убеден, че ще спечелят баража

Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев разяснява протичащото се в Левски и изненадващото за него уволняване на Георги Дерменджиев. В изявление за предаването " Домът на футбола " по Диема Спорт той изрази мнение, че няои хора в клуба са си измили ръцете с Дерменджиев.

Преди всичко обаче Гочето стартира със съболезнования към околните на умрелия Динко Дерменджиев. „ Изказвам съболезнования към околните на един популярен футболист, на който съм бил съперник и като футболист, и като треньор. Респектът и уважението към него постоянно е било огромно. Една сериозна загуба към българския футбол, моите съболезнования и реверанс. Беше един извънредно бърз човек, интелигентен и образован, в едно ужасно потомство, остави огромна следа, и през днешния ден спомените за неговата игра са ярки ", съобщи Василев.

„ Може би няма да бъда най-точният и съответният за случая, само че като човек, който следи от близко футбола и Левски, той въпреки всичко е изиграл много огромна роля в моя живот като треньор, ме впечатляват неща, които не са по никакъв начин приятни. Левски от много време страда и буксува, остава много отвън това, което заслужава като име, обичаи. Изостава доста, очевидци сме на доста треньорски смени, на футболисти, с цел да стигнем и до последния миг с решението за освобождението на Дерменджиев.”

„ Определено ме изненада това решение по простата причина, че той изкара 4 месеца, в два от тях е бил в развой на подготовка. Моето одобряване като непознат човек в Берлин, доста съществено усещане ми направи самообладание, с което се отнасяха хората към мен. В първите 6 месеца не чух нито една неприятна дума за мен, това е време на обсъждане, на обмисляне. И по-късно към този момент може да ти дадат по-стабилна оценка. Тук всичко стана за един къс интервал от време. Напускане на значими фигури в тима, с тази спогодба, че няма пари за по-скъпи футболисти. Привличане внезапно на футболисти, коства ми се, че това е станало без решението на старши треньора.”

„ Все ми се коства, че тук някои си измиват ръцете с виновността, която са поставили върху Георги Дерменджиев. Добър, балансиран човек, спокоен, това е неговият жанр на работа. Опитите незабавно да се прави оценка като неточност, естествено, че е неточност като няма резултати, само че нали си спомняме първата позиция, ще преживеем тежки дни, в Левски се постановат корекции и някакси Гошо остана като жертва на всичко това. На тази политика.”

Той разяснява и разновидността с краткотрайния ментор Георги Тодоров. „ Аз с Гошо Тодоров се познавам. Аз заех неговото място в Левски 2003/2004 след осмия кръг. Освободиха го, след това ме привлякоха мен и изкарах целия сезон. Тогава се пробваха да прокарат тая политика, че ни трябват наши фрагменти, ше вкарваме наше потомство, само че това потомство не бе готово. Искаха от мен купа, купа и присъединяване в Европа с всички тези условности. Тогава устояхме, Андрей Желязков бе доста покрай мен. Направихме тим, който отговаряше на претенциите. Ако виждах неточност в Гошо, това е, че отстъпи в тази селекционна политика, която му я постановяваха.”

„ Аз обмислям, в случай че бях на неговото място. Освобождаването на Кабрал, отказването от Яблонски, Цветкович. Аз нямам срещу привличането на нови футболисти, само че всички стана на кг. В този миг е по-важно да се слуша, тъй като в един миг отговорността пада върху него.”

„ Определено специалността футболен треньор е много позагубила цената си в България. В случая година, в която се сменят пет треньора, не бих го окачествил по различен метод.”

„ Левски в никакъв случай няма да загуби своя ореол, Левски е с име. Период, който ще би трябвало да го изживее, ще се трансформират нещата, ще излезе от тази рецесия.”

„ За разлика от експерти, ще се въздържа, тъй като не е моята работа. Това би трябвало да го решат хора способени и сигурни, да преценяват вероятността с единия и другия, с цел да преценяват една по-трайна политика в този клуб.”

„ Не приказваме към този момент за 4 месеца откогато е треньор, а за по-кратък интервал от време му е била решена ориста. Само се е чакал комфортен миг, което неизбежно се случва във футбола, с цел да извършат тази смяна.”

„ Колкото до тази мълва и със промените с треньора на националния тим, това са неща, които звучат много неприятно. Не виждам за какво и от кое място излизат тези неща. Излизат от хора, които са в играта, работят, имат отговорност в тези позициите, в които са. Затова ми се коства, че тук в България треньорът е доста обезценен.”

„ Разбирам, треньорът е чиновник, само че той носи тежката отговорност за чисто професионалната работа. В това отношение доста пъти сме очевидци, че треньорът е бушонът, който изгаря. За да е мощен, самоуверен, би трябвало да му се даде напълно отговорността.”

„ В това положение, в което се намира Левски, не съм сигурен, че ще завоюва бараж. Ако се яви на бараж, което теоритично е напълно възможно”, добави Василев по тематиката „ Левски”.
Първа лига 6 кръг, събота 4 май  Ботев (Пловдив) 20:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР