Бившият треньор на израелския национален отбор по художествена гимнастика (ансамбъл)

...
Бившият треньор на израелския национален отбор по художествена гимнастика (ансамбъл)
Коментари Харесай

Трус в руската художествена гимнастика, смениха треньора на ансамбъла |

Бившият треньор на израелския народен тим по художествена гимнастика (ансамбъл) Ирина Вигдорчик стартира с ансамбъла на Русия, защото е добър експерт. Това сподели за ТАСС президентът на съветската федерация и основен треньор на националния отбор Ирина Винер-Усманова.

Вигдорчик е родена през 1964 гoдина в Москва, където стартира да практикува художествена гимнастика. На 15-годишна възраст тя и родителите й се реалокират в Израел за непрекъснато престояване. Няколко години тя е в състава на националния тим на тази страна, а от 1988-а става треньор.

От 2008 година до септември 2016-а и от март 2017-а до август 2021-а рускинята е основен треньор на тима на Израел, като прекарва по-голямата част от времето отпред на ансамбъла.

" Защо тази треньорка пристигна в Русия? Всичко е доста просто, не за първи път каним авторитетни задгранични експерти. В продължение на 18 години с нас работи българката Людмила Димитрова ", означи Винер-Усманова.

" Що се отнася до Вигдорчик, в този момент решаваме в каква посока ще си сътрудничим с нея. Най-вероятно тя ще работи с ансамбъла. Татяна Сергаева към този момент не работи с тима. Вигдорчик е добър експерт, тя приказва отличен съветски и изрази предпочитание да пристигна да работи в Русия ", добави основният треньор на съветския народен тим.

В Русия доста тежко одобряват загубата от българския отбор на олимпийските игри в Токио. Нашите девойки сграбчиха златото, до момента в който в самостоятелната конкуренция завоюва израелката Линой Ашрам. Това провокира гнева на Ирина Винер, която упрекна съдиите в скрит план против Русия. Според председателката на българската федерация Илиана Раева реакцията от Русия е била много изненадваща и непремерена.

“Златото за ансамбъла на България беше изцяло предстоящо, защото ние печелехме през целия олимпийски цикъл, даже на надпревари в Русия ”, сподели Раева в “Забраненото шоу на Рачков ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР