Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън

...
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън
Коментари Харесай

Майк Тайсън обвинен за изнасилване в началото на 90-те години

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория Майк Тайсън е упрекнат, изнасилил жена в лимузина при започване на 90-те години наоколо до Ню Йорк, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на документи от съда, написа Българска телеграфна агенция.

Искът е заведен от въпросната дама, чиято идентичност на този стадий е неразкрита. Тя държала да остане анонимна, тъй като се страхувала, че ще бъде " атакувана от медиите и почитателите ". Иска обезщетение от 5 милиона $.

Процедурата е допустима поради закон на щата Ню Йорк, който влезе в действие през ноември и разрешава на жертвите на полово принуждение да изискат цивилен правосъден развой, въпреки и за закононарушения, направени надалеч в предишното.

Жената споделя, че се е срещнала с боксьора в дискотека, преди да го последва в лимузината му, където той е нападнал, а по-късно и изнасилил. Тя се оплаква от физически и душевен проблеми, която са я преследвали с години. Майк Тайсън към момента не е коментирал.

Железния Майк, както още е именуван, бе приет за отговорен за обезчестяване на 18-годишния модел Дезире Уошингтън през 1992 година Той прекара 3 години в пандиза.

Роден в Бруклин, Ню Йорк, през 1966 година, Тайсън е изкарал детството и младежките си години в доста тежка среда, преди да стане първенец в тежката категория през 80-те години. С огромна заслуга за изгряването му бе треньорът Къс Д`Амато, който Тайсън смята за собствен втори (и истински) татко. Смъртта му обаче тласна спортиста още веднъж да тръгне надолу, както той споделя самичък постоянно.

След пандиза Майк Тайсън не съумя да си върне купите. През 1996-а беше надвит от Ивендър Холифийлд в незабравим мач, в който Тайсън отхапа част от ухото на противника си. Изпадна в меланхолия и зависимости, само че в последните години твърди, че се справил с демоните си. Участва в демонстративен мач. 

Спечели пари от книгата си, а също така водеше шоу на " Бродуей ", в което разказваше за върховете и паденията си, както и за " нещата от живота " по принцип. Гостува и в България, посети клуба на братя Пулеви и даде конференция. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР