Бившият световен шампион по бокс в тежка категория и настоящ

...
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория и настоящ
Коментари Харесай

Пратка от 5000 германски военни каски за Украйна вбеси Виталий Кличко

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория и сегашен кмет на Киев Виталий Кличко реагира яростно на оповестената от Германия военна помощ за Украйна под формата на 5000 военни каски. Това е " някаква смешка " от страна на Берлин, съобщи Кличко, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Поведението на немското държавно управление ме оставя без думи. Министерството на защитата наподобява не е осъзнало, че сме изправени пред чудесно оборудвани съветски войски, които могат когато и да е да стартират ново навлизане в Украйна ", сподели Кличко, който е живял няколко години в Германия, в изявление за най-големия немски таблоид " Билд ".

" Каква ще бъде идната помощ, която ще изпрати Германия? Възглавници може би ", съобщи той саркастично.

По-рано през днешния ден немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт разгласи, че ще изпрати на Украйна 5000 военни каски, на фона на засилващи се рецензии към Берлин за неговия отвод да даде на Киев оръжия, с които да му помогне да се отбрани от допустимо съветско навлизане, отбелязва Ройтерс.

Преди това, в края на предходната седмица Ламбрехт съобщи, че Германия ще достави на Украйна полева болница.

Докато Съединени американски щати и Англия ускоряват оръжейните доставки за Украйна, немският канцлер Олаф Шолц изключи опцията да изпрати " смъртоносни оръжия " макар многократните претенции на Киев.

Пред ДПА украинският дипломат в Берлин Андрий Мелник дефинира оповестената от Германия помощ от 5000 каски като " алегоричен жест ".

" Това е единствено капка в морето, това не е разтуха ", изрази страдание Мелник. Той акцентира, че " Украйна чака Германия да промени мнението си на 180 градуса ".

Украинският дипломат за следващ път през последните седмици прикани Берлин да даде оръжия за защита на страната му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР