Бившият световен шампион Фернандо Алонсо не мисли за отказване от

...
Бившият световен шампион Фернандо Алонсо не мисли за отказване от
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо: Искам още да се състезавам във Формула 1

Бившият международен първенец Фернандо Алонсо не мисли за отричане от Формула 1 и се надява да продължи да се състезава в най-зрелищната автомобилна верига.

Испанският водач, който през юли ще навърши 41 години, съобщи преди домашното Гран при в Барселона в неделя, че си сложи за цел да кара още най-малко два сезона. Настоящият му договор с Алпин изтича през декември.

" Следващата година или две ще бъде отлично, в случай че мога да продължа да се състезавам. Чувствам се в доста добра форма и ще ми бъде жалко, в случай че би трябвало да виждам Формула 1 от дивана у дома. Смятам, че шофьорските ми умения са към момента на 100 % ", сподели Алонсо пред ББС.

" Все още не съм приказвал публично с никой от тима. Но мисля, че ще има опция да остана. Все още съм стимулиран и знам, че мога да се изкача в класирането, макар че ще ми бъде ужасно мъчно ", разяснява международният първенец за 2005 и 2006 година.

Алонсо обаче не е печелил съревнование във Формула 1 от 2013 година, когато победи в Барселона като водач на Ферари. След това той напусна Формула 1, с цел да взе участие в други автомобилни съревнования, само че през предходната година се завърна.

Испанецът изрази състрадание и към някогашния си съотборник и седемкратен международен първенец Люис Хамилтън. Британецът има големи компликации през този сезон и възможностите му да се бори за осма купа наподобяват илюзорни.

" Такава е природата на спорта ни. Понякога имаш по-добрата кола, само че от време на време тя е по-бавна. Въпреки това би трябвало да се бориш и да не спираш да прогресираш. Бил съм на неговото място. Когато завоювах двете си трофеи, побеждавах Михаел Шумахер. По това време това бе огромно събитие. Но истината е, че моята кола просто бе по-добра. Имах доста положителни надпревари и в никакъв случай не можех да благодаря задоволително на инженерите ми, само че във вестникарските заглавия постоянно бе моето име. Сега се случва нещо сходно с Люис. Той заслужава всичко, което е постигнал в предишното, само че от време на време е добре да си припомняме, че колкото и каквито върхове да имаме, те се дължат освен на нашите умения, само че и на екипа, който стои зад тила ни ", сподели още Алонсо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР