Бившият световен рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени се завърна

...
Бившият световен рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени се завърна
Коментари Харесай

Лавийени: Аутсайдерът с 6.06 м? Това е невероятно

Бившият международен рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени се завърна към най-хубавите си резултати в бранша и завоюва шампионата “Всички звезди на овчарския скок” в събота с 6.06 метра. Това е неговият най-хубав резултат след 2014 година, когато преодоля 6.16 м за тогавашния международен връх.

34-годишният французин, олимпийски и четирикратен европейски първенец в зала, обаче се е смятал за новобранец във въпросното съревнование на родна земя.
View this post on Instagram

" Може би за първи път бях новобранец на това съревнование. Но аутсайдърът с 6.06 м? Това е необикновено.
Когато се разсъниха тази заран, надълбоко в себе си знаех, че може да се случи нещо. Имах за цел 6.06 м или 6.11 м – според от качването на летвата. Има малко възприятие на незадоволеност на 6.20 м, тъй като започнах да изчерпвам скока си ", съобщи пред вестник " Екип " Лавийени след отличното си показване.
View this post on Instagram

Надпреварата беше пропусната от международния рекордьор и лидер в планетарната класация за сезона с 6.10 м Арманд Дуплантис поради присъединяване му в Белград няколко дни по-рано.
Тази седмица обаче Дуплантис и Лавийени ще се срещнат още веднъж на огромната сцена – Европейското състезание в Торун, като конфликтът сред двамата се чака с огромен интерес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР