Бившият спортен министър и един от учредителите на “Има такъв

...
Бившият спортен министър и един от учредителите на “Има такъв
Коментари Харесай

Радостин Василев влиза в парламента като депутат от квотата на “Продължаваме промяната”

Бившият състезателен министър и един от учредителите на “Има подобен народ ” Радостин Василев влиза в Народното събрание като народен представител, само че с квотата на “Продължаваме смяната ”. Той е един от четиримата представители от региона на Габрово.

До юни тази година Василев бе една от главните обществени фигури в партията на Слави Трифонов, номиниран в три проектокабинета с присъединяване на групировката – два неосъществени и един съдружен с мандата на “Продължаваме смяната ”. В началото на лятото обаче той и други хора от Има Такъв Народ оповестиха обществено, че напущат групировката, защото не са съгласни с вътрешния ред и водените политики, които по техните думи се спускат еднолично от Трифонов. Тогава Василев подаде оставка от поста състезателен министър, а неговите съпартийци останаха до края на 47-я парламент като самостоятелни народни представители.

Разделението в Има Такъв Народ бе предшествано от ерес в ръководещата коалиция, който настъпи при актуализацията на бюджета за втората половина от годината. Тогава Политическа партия и “Има подобен народ ” влязоха в изострен спор и размениха обвинявания за средства, които е трябвало да бъдат ориентирани при актуализацията на бюджета към районното министерство, ръководено от Гродан Караджов (ИТН). Тогава министър председателят Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев оповестиха, че поисканите от партията на Трифонов милиарди за Министерство на регионалното развитие ще потънат в неразбираеми и съмнителни схеми с компании, които към този момент са направили злоупотреби. Часове по-късно Трифонов извади министрите на групировката, а в идващите месеци ръководещо болшинство в границите на 47-я парламент по този начин и не се образува.

Любопитна наклонност е оставането отвън Народното събрание на някогашния екоминистър Борислав Сандов за втори следващ път. В 24 МИР – София, той е преместен от съпартиеца си Мартин Димитров, който влиза в Народното събрание дружно с Христо Иванов с единствените два мандата, които групировката печели в региона. Сандов получава 908 преференции, до момента в който Димитров – 3028. Сандов води листата на демократите и в Монтана, само че там Демократична България не получи мандат. Шанс да влезе има и Кремена Кунева, която е получила 1917 преференциални гласа, измествайки още веднъж някогашния министър от последния кабинет.

 

 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР