Бившият спортен директор на Шалке 04 Кристиан Хайдел обърна внимание,

...
Бившият спортен директор на Шалке 04 Кристиан Хайдел обърна внимание,
Коментари Харесай

Новата политика на Байерн ощетява клубовете в Германия, алармира запознат

Бившият състезателен шеф на Шалке 04 Кристиан Хайдел обърна внимание, че клубовете в Германия страдат все по-често от една относително нова процедура на Байерн (Мюнхен) - да взима футболисти със свободен трансфер.

“За страдание, баварците към този момент постановат политика на локалния пазар да не заплащат нищо или доста малко, като рано-рано се договорят с играчите да ги вземат като свободни сътрудници. И никой не го интересува дали това е съгласно разпоредбите. Тлъстите пачки се пазят за футболистите от чужбина, както беше с Люка Ернандес”, съобщи Хайдел пред “Кикер”.

Александер Нюбел е настоящият образец за тези думи. Както е известно, вратарят на Шалке 04 отхвърли да подпише нов контракт и от лятото ще дойде на “Алианц Арена” без трансферна сума. Преди това същото стори различен някогашен играч на “кралскосините” - Леон Горетцка, а по-рано даже Роберт Левандовски дебаркира като свободен сътрудник.

Хайдел се оправда с неналичието на средства по своето време в Шалке, поради което не е съумял да задържи играчи от ранга на Жоел Матип и Сеад Колашинац, които подписаха с Ливърпул и Арсенал. “Опитах всичко, само че нямаше късмет те да останат. Нямаше по какъв начин да отпечатам пари. Къде отиват най-хубавите футболисти? В Ливърпул, Арсенал и Байерн. Шалке няма никакви шансове при такива обстановки и това за следващ път се вижда в този момент с Нюбел”, добави някогашният началник на “миньорите”.

Преди това Хайдел работеше в Майнц 05 и тъкмо той беше в основата на прехвърлянето на Тодор Неделев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР