Бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл заяви ...

Бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл заяви

Бивш служител на МИ-6: Русия смята, че може да разруши ЕС


Бившият чиновник на английското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл съобщи в ексклузинто изявление за Скай нюз, че съветското управление счита, че е „ във война “ с Англия и че съветската неприязън към Запада се ускорява от ден на ден.

Кристофър Стийл , създателят на фамозното досие за Доналд Тръмп, който приказва за първи път за медия след публикуването му, съобщи, че Кремъл уверен, че е във война с Англия и нейните съдружници, само че Лондон не регистрира действително опасността. Бившият разузнавач настоява още, че разполага с доказателства за враждебното отношение на Русия против Англия, в това число по време на референдума за Брекзит.

Става дума за приходи от мръсни пари на Острова и вложението им в стратегически промишлености и опити за финансиране на акции преди референдума за Брекзит и референдума за независомост на Шотландия. Той сподели още, че Москва счита, че може да унищожи Европейски съюз и че Русия е реална опасност за блока.

Кристофър Стийл , който е работил за тайните служби в протежение на 20 години, в това число в английското посолство в Москва, е считан за един от най-положителните английски специалисти за Русия. Той показа пред " Скай нюз ", че по време на отмора със брачната половинка му на Карибските острови към 18 месеца, откакто името му се показва като създател на досието за Тръмп, е получил явен знак от съветското разузнаване, че е наблюдаван и предизвестен, че не може да се укрие.

Източник: novinite.bg