Бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл заяви ...

Бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл заяви

Бивш служител на МИ-6: Русия смята, че може да разруши ЕС

Бившият чиновник на английското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл съобщи в ексклузинто изявление за Скай нюз, че съветското управление счита, че е „ във война “ с Англия и че съветската неприязън към Запада се засилва от ден на ден.

Кристофър Стийл, създателят на прочутото досие за Доналд Тръмп, който приказва за първи път за медия след публикуването му, съобщи, че Кремъл уверен, че е във война с Англия и нейните съдружници, само че Лондон не регистрира действително опасността. Бившият разузнавач настоява още, че разполага с доказателства за враждебното отношение на Русия против Англия, в това число по време на референдума за Брекзит.

Става дума за приходи от мръсни пари на Острова и вложението им в стратегически промишлености и опити за финансиране на акции преди референдума за Брекзит и референдума за независомост на Шотландия. Той сподели още, че Москва счита, че може да унищожи Европейски съюз и че Русия е реална опасност за блока.

Кристофър Стийл, който е работил за тайните служби в протежение на 20 години, в това число в английското посолство в Москва, е считан за един от най-положителните английски специалисти за Русия. Той показа пред " Скай нюз ", че по време на отмора със брачната половинка му на Карибските острови към 18 месеца, откакто името му се появява като създател на досието за Тръмп, е получил явен знак от съветското разузнаване, че е наблюдаван и предизвестен, че не може да се укрие.

Източник: bnr.bg