Бившият служебен здравен министър Илко Семерджиев ще се изправи пред

...
Бившият служебен здравен министър Илко Семерджиев ще се изправи пред
Коментари Харесай

Прокуратурата ще опита за втори път да осъди Илко Семерджиев

Бившият длъжностен здравен министър Илко Семерджиев ще се изправи пред Софийския апелативен съд (САС) на следващия ден (12 декември). Той ще дава отговор по делото по митинг на прокуратурата против оправдателната присъда, наложена на Семерджиев от Софийския градски съд в средата на юни тази година, съобщи " 24 часа ".
Семерджиев беше упрекнат от спецзвеното " Антикорупция ", че на 24 март 2017 година е заплашвал с уволняване Асена Стоименова, по това време изпълнителен шеф на организацията по медикаментите (ИАЛ) към Министерството на здравеопазването. Според прокуратурата той я заплашил в телефонен диалог, че в случай че не назначи избран човек за собствен заместител " може да я уволни, а може да направи и други неща ".
Министърът беше даден на съд за закононарушение срещу реда на ръководството и му бе наложена мярка за неотклонение “подписка”. След края на делото на първа инстанция той сподели, че оправдателната присъда е била " изцяло предстояща " и че обвиняването против него е, тъй като е " бръкнал в гнездо на оси ". Пред апелативния съд отбраната му няма да показва нови доказателства. Прокуратурата ще оспорва претекстовете за оправдателната присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР