Бившият служебен премиер Ренета Инджова обяви, че приетите промени в

...
Бившият служебен премиер Ренета Инджова обяви, че приетите промени в
Коментари Харесай

Държавата свила чадъра над Божков, за да го смени с други, констатира Инджова

Бившият длъжностен министър председател Ренета Инджова разгласи, че признатите промени в Закона за хазарта в петък по самодейност на Валери Симеонов обслужвали едни " характерни ползи да си поиграем малко на хазарт ".

" Играенето на
хазарт от небогати хора обаче води до техния провал ", предизвести тя.

" Законотворецът реши по един инкриминиран метод да вкара корекция, която с нищо не е по-строга от това, което към този момент съществува като правилник ", акцентира Инджова.

На въпрос по какъв начин Васил Божков се е трансформирал в една от най-влиятелните фигури в българския стопански живот, Ренета Инджова разяснява, че чадърът над него е сгънат от този, който го държи, а точно - страната, и че става въпрос за промяната на Божков с други лица.

По мотив влизането на България в еврозоната и създалата се суматоха към курса на лв., тя посочи, че в случай че ако в този момент хората стартират да обръщат левовете си в евро, това ще е игра, преференциална за предприемачи, банкери и за властта, която разполага с голям фискален и валутен запас.

" Каквито и придвижвания да се правят, те ще бъдат все основаване на тласъци и претекстове за продължение на тази игра. Хазартът ще го продължим, тъй като популацията обича да играе, а пък в този момент му стопираха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго ", разяснява още Ренета Инджова.

Бившият длъжностен министър председател съобщи, че валутният ръб е играл ролята на усмирителна риза. Инджова предизвести да не стане по този начин, че от битка " за " и " срещу " борда, най-после " всички да се окажат зад борда ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР