Бившият служебен премиер Гълъб Донев отрече обвиненията на настоящия редовен

...
Бившият служебен премиер Гълъб Донев отрече обвиненията на настоящия редовен
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Саботаж? Нормално е зам.-министрите да си отидат

Бившият длъжностен министър председател Гълъб Донев отхвърли обвиняванията на сегашния постоянен министър председател Николай Денков, че е провел " бойкот ", като е освободил заместник-министрите.

Той посочи, че това е естествена процедура, защото тези министри са част от политическите кабинети, които си отиват дружно с министрите.

" Голяма част от тях желаеха да бъдат освободени. Това е един естествен развой ", сподели Донев.

И изясни, че избрани зам.-министри - в Министерство на външните работи, в правораздаването - въпреки всичко са останали.

" Това е естествената логичност, всеки един идва със своите политически кабинет. Зам.-министрите са там. Всички, които са поискали да останат, са останали.

Не мога да си обясня, че двете най-големи политически обединения нямат фрагменти за втория ешелон във властта. С встъпването би трябвало да имат подготвени зам.-министри. Аз назначих в първия ден. Това са хора, които са потвърдени специалисти. Изключителни специалисти ".

Това сподели Донев. Той отхвърли и изказванията, че в последните три дни на неговия кабинет са раздадени 4 милиарда лева на пътностроителните компании " по схемите на ГЕРБ ".

" Няма никакви преведени пари на пътно строителните компании. За пръви път служебното държавно управление организира публични поръчки по пътното строителство. Това се прави за първи път. Няма нито един подписан контракт, нито един лев преведен ", сподели Донев.

И добави, че за цялото му ръководство са дадени 700 млн. лева на пътните компании. Донев отхвърли и изказванията на Българска социалистическа партия, че държавното управление му е изхарчило 4 милиарда лева от фискалния запас.

" В момента фискалният запас е 10 милиарда 200 млн. лева В извънредно положително положение. Много над законово изискуемите равнища ", сподели Донев.

И съобщи, че не се опасява от проверка, тъй като не е имало нито един корупционен скандал.

По мотив назначването на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите Донев попита " къде е приемствеността тук ",изразявайки и неодобрение от това, че новите управници не са се доверили на " експертизата " на досегашния шеф на приходната организация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР