Бившият служебен финансов министър Асен Василев съди за общо 250

...
Бившият служебен финансов министър Асен Василев съди за общо 250
Коментари Харесай

Асен Василев съди Тошко Йорданов за огромна сума

Бившият длъжностен финансов министър Асен Василев съди за общо 250 000 лв. зам.-председателя на " ИТН " Тошко Йорданов поради изказванието му, че Василев е откраднал интелектуална благосъстоятелност.

Заведеното дело, оповестено от някогашния министър в края на септември, е за нанесени неимуществени вреди с оскърбителен изказвания. То ще се гледа от Софийския градски съд на 19 април следващата година.

В края на юли депутатът от " ИТН " съобщи от парламентарната естрада, че в предишното като началник на компания Асен Василев първо я е банкрутирал, а след това е откраднал интелектуална благосъстоятелност от нея и е бил наказан за това.



Василев заведе непълен иск за 25 100 лева от 250 000 лева В случай, че съдът му присъди изцяло сумата по частичния иск, той ще може да заведе ново дело за остатъка до 250 000 лева, като първото решение ще има мощ на присъдено нещо за основанията, т.е. че има породена щета.

Йорданов твърди, че исковата молба е нередовна, че в нея не е изложена фактическата конюнктура. Той посъветва ищеца да прочете член 69 от Конституцията, съгласно който депутатите не носят наказателна отговорност за изказаните от тях отзиви и за гласуванията си в Народното събрание.

Според Йорданов в желае на Василев липсват причини за породена щета, а също така не било ясно по какъв начин е избран размерът на желае, оповестява вестник " Сега ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР