Бившият шеф на разузнаването на Северна Корея и високопоставен служител

...
Бившият шеф на разузнаването на Северна Корея и високопоставен служител
Коментари Харесай

Бивш шеф на разузнаването на КНДР отива в САЩ за разговори

Бившият началник на разузнаването на Северна Корея и почитан чиновник Ким Йонг Чол отива в Съединени американски щати, след посещаване в Пекин за диалози с американски представители по отношение на възможна среща на високо ниво сред Ким Чен-ун и Доналд Тръмп, оповестява " Ройтерс ".

Ким Йонг Чол също взе участие интензивно в диалозите с Южна Корея, а визитата му в Съединени американски щати цели в допълнение да покаже, че подготовката за историческата среща на върха напредва .

 Американска делегация дойде в Северна Корея за подготовката на срещата Тръмп-Ким
Американска делегация дойде в Северна Корея за подготовката на срещата Тръмп-Ким

Начело е посланикът на Съединени американски щати във Филипините...

В същото време Ким Чанг Сон, шеф на кабинета на Ким Чен-ун, идва в Сингапур през Пекин . Екип от държавни чиновници на Съединени американски щати, в това число заместник-началникът на щаба на Белия дом Джо Хагин, напусна авиобазата " Йокота " в Япония и отлетя за Сингапур. Белият дом разяснява, че екипът " авансово " е пътувал до Сингапур, с цел да се срещне със севернокорейците.

Срещу Ким Йонг Чол, който би трябвало да дойде в Съединени американски щати има наказания и възбрана да посещава страната, само че идното му посещаване демонстрира, че му е предоставена опция. Съединените щати и Южна Корея включват в черния лист Ким Йонг Чол за поддръжката на нуклеарната стратегия на КНДР.

 Южна Корея зове за по-импровизирани диалози със Северна Корея
Южна Корея зове за по-импровизирани диалози със Северна Корея

След като Мун Дже-ин и Ким Чен-ун организираха изненадваща среща в събота

Тръмп през предходната седмица анулира срещата с Ким , планувана за 12 юни в Сангапур, преди да разгласи, че е преразгледал решението си, а американски и севернокорейски публични лица се срещнаха, с цел да обсъдят детайлностите на среща на върха.

Анализаторите считат, че Вашингтон се пробва да дефинира дали Северна Корея е склонна да реализира единодушие за задоволителни стъпки към нуклеарно разоръжаване, с цел да може да се организира среща на върха.

Северна Корея пази своите нуклеарни и ракетни стратегии като възпиращо средство против евентулна експанзия от страна на Съединени американски щати, които имат 28 500 военни в Южна Корея, завещание от Корейската война от 1950-53 година , която приключва с помирение, а не с кротичък контракт.

КНДР от дълго време декларира, че е в положение да се откаже от нуклеарния си боеприпас, в случай че Съединените щати изтеглят войските си от Южна Корея и прекратят своя " нуклеарен чадър " със Сеул.

 Съединени американски щати и Япония се оповестиха за нуклеарното разоръжаване на КНДР
Съединени американски щати и Япония се оповестиха за нуклеарното разоръжаване на КНДР

Това бе главната тематика в диалога на Тръмп и Абе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР