Бившият шеф на Агенция Митници Петко Петков разпространи изявление и

...
Бившият шеф на Агенция Митници Петко Петков разпространи изявление и
Коментари Харесай

Бившият митничар Петков пусна видео, което показва как купува ром и пури за Пламен Узунов

Бившият началник на Агенция " Митници " Петко Петков популяризира изказване и видеозапис, като твърди, че в него се вижда по какъв начин купува ром и пури за секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов. На фрагментите, оповестени от, се вижда той в магазин за алкохол и цигари, до момента в който взема огромен книжен плик, като този, който подава на Узунов в записа, който беше оповестен предходната седмица и провокираха вълна от мнения, че става думи за рушвет.

Петков към този момент изясни, че е дал персонален подарък на президентския секретар като признателност и изясни, че в плика е имало ром и пури.

Ексмитничарят твърди, че против него се тиражират неистини и че същинската офанзива е против Румен Радев. По думите му нямал терзания да се срещне с Узунов обществено в ресторант, още повече, че на прилежаща маса е бил някогашен народен представител от ГЕРБ .

Петков акцентира, че се е нуждаел от трансплантация на черен дроб и Узунов му е оказал помощ за това, поради което му благодарил с подаръка.

Ето и цялото изказване на Петков до медиите:

" През последните дни съм подложен на извънредно недостойна акция, която очерня моето име. Смятам, че е неправилно в медиите да се тиражират непроверени обстоятелства, които са внушени само от политическа изгода. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сюжет, в случай че ставаше въпрос единствено за мен, само че е явно, че същинската офанзива е против президентството на България.

Затова приканвам медиите, които тиражираха лъжите против мен, да дадат глас и на истината, посредством обстоятелствата, които отпущам. А те са: преди време помолих господин Узунов за помощ, защото се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш съотечественик в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария , в която ми бе осъществена животоспасяваща интервенция.

В знак на чисто човешка признателност на 19 май се срещнах с господин Узунов в столичен ресторант. Нито господин Узунов, нито аз имахме терзание да се срещнем обществено в този ресторант, още повече, че на прилежаща маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди този момент посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък - бутилка ром и пури, които продавачът сложи в познатата на цяла България торбичка, с помощта на вас - медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда визитата ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих , които съм подготвен да дава на способените органи при нужда.

Моля, по този начин както усърдно отразихте фрагментите с манипулативни внушения по мой адрес от камерите в ресторанта, по този начин да публикувате и изпратените от мен видеозаписи и сегашното писмо в името на истината ".

След публикуването на видеото от ресторанта някогашният министър председател и водач на ГЕРБ съобщи: „ Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре...Никой не отхвърля, че тази среща я има. Единият идва подмолно, оглежда, маха телефоните, отново сяда, пишат на бележки, прибира у вътрешния джоб, вика къде са нещата, оня вади откъм гърба, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите отпътуват, най-вероятно, при Радев, там са назначенията “.

Самият президент пък съобщи: " Не се занимавам с кино продукции на ГЕРБ. Чух всевъзможни причудливи тълкования на тази тематика, в това число и от предходния министър-председател. Явно неговите мечти извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато. Тук казусът явно въобще не е подобен. Имам вяра, че рано или късно България ще има прокуратура, която да се занимае с същинските закононарушения и грабежи. Това е следващата конспирация. Това са внушения и операции, идват от едно място, с една цел . Вече 5 години аз, моето семейство и съветници сме подложени на непрекъснати офанзиви. Поръчителят е един, само че не мисля да го легитимирам с мнения ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР