Бившият шампион в тежката категория Дионтей Уайлдър ще започне преговори

...
Бившият шампион в тежката категория Дионтей Уайлдър ще започне преговори
Коментари Харесай

Уайлдър започва преговори за трети двубой с Фюри

Бившият първенец в тежката категория Дионтей Уайлдър ще стартира договаряния с екипа на Тайсън Фюри в опит да го притегли към трети дуел, какъвто смята че му се поставя. Това бе обявени от един от мениджърите на американеца, Шели Финкел.

Финкел показа, че по време на договарянията ще се видят какви са разликите и проблемите сред двете страни, които пречат на реванша.

" В контракта ни има уговорка, че в случай че има противоречие, ще се отиде на медиация и тъкмо това ще се случи в този момент, " съобщи Финкел. " А по-късно и на арбитрация, в случай че това се окаже несполучливо. "

" Откачено е, само че всеки стартира да оспорва нещата в съда, " показа мениджъра на Фюри, Боб Аръм. " Доналд Тръмп оспорва изборите, Финкел оспорва контракта. Такива са нещата. "

В първата им борба двамата завършиха с тъждество през декември 2018, а по-късно при реванша на 22 февруари Фюри нокаутира Уайлдър.

Договорът позволяваше изгубилият да изиска трети дуел в 30-дневен период, а борбата трябваше да се организира преди юли, макар че нормалните боксови контракти разрешават отсрочване с 90 дни, в случай че се постанова някой от боксьорите да се възвърне от контузия. Уайлдър имаше интервенция, също така се случи и пандемията с ковид, като борбата бе отсрочена за октомври, към момента в законовия период.

Но поради пандемията срещата им бе отсрочена още веднъж. Двете страни се бяха съгласили да задържат нещата и да отсрочат дуела за 19 декември в Лас Вегас. Според Аръм, Фюри е дал единодушието си тогава, само че по-късно датата е пропаднала. Очакваше се двете страни да изчакат до 2021-ва, само че в това време стартира и планирането на дуел сред Фюри и непобедения европейски първенец Аги Кабайел от Германия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР