Бившият селекционер на Испания Роберт Морено излезе с писмено изявление,

...
Бившият селекционер на Испания Роберт Морено излезе с писмено изявление,
Коментари Харесай

Морено: Удържах на думата си, няма смисъл от критики и оправдания

Бившият селекционер на Испания Роберт Морено излезе с документално изказване, в което изрази своята позиция към освобождението му на поста и връщането на предшественика му Луис Енрике отпред на отбора.

“След случилото се през последните дни и постигнатото съглашение във вторник, усещам потребността да направя изказване, с цел да благодаря за получената поддръжка през тези месеци и да се сбогувам като народен селекционер. В крайната обстановка, която бяхме изпаднали преди мача с Малта (принудителния отвод на Луис Енрике от поста - б.р.), на мен ми беше предоставено да повеждам отбора. Изпълнихме по безапелационен метод поставената пред мен цел за класиране на Евро 2020. Иска ми се това да не се беше случвало. Така или другояче, щяхме да се класираме. Да върша оценки върху последните ми часове или дни на поста единствено ще въвлече всички наранени страни в рецензии и оправдания. Не виждам смисъл в това.
" I have a clear conscience "

Robert Moreno has spoken out after leaving @SeFutbol

Read his statement in English here https://t.co/0swAbEvYQX pic.twitter.com/48TArTgFdL
— MARCA in English (@MARCAinENGLISH) November 20, 2019 Съвестта ми е чиста. Невъзможно е всички да са удовлетворени, само че ви споделям почтено: почитам всекиго и всяко мнение. Винаги съм твърдял, че съм човек на думата си, както и че няма да слагам спънки пред вероятно завръщане на Луис Енрике. Придържах се към това, макар че то докара до моето овакантяване. Желая му всичко най-хубаво, тъй като неговото благополучие ще бъде е наше. (…) Благодаря на членовете на Испанската футболна федерация за тяхното отношение към мен по време на интервала ми в националния тим. Почувствах обич и почитание.
 Завръщането на Луис Енрике излага испанската федерация Накрая и особено послание към медиите. Бяхте доста остри в конференциите си. Аз се пробвах да бъда оправдателен с всички и да обръщам еднообразно внимание на всекиго и в това време се стараех да бъда привлекателен и почтен. Надявам се да ме съдете по направеното от мен, а не по личността ми. Няма да спря да се оправдавам на тези, които са се почувствали афектирани поради това, че не дадох последна конференция. Обстоятелствата го предотвратиха. Периодът ми като селекционер стартира и приключи по еднакъв метод - с горчивосладък усет. Време е да виждам в бъдещето и да се оправям с нови провокации като треньор във футбола, който е моята пристрастеност. Готов съм за предизвикването да повеждам нови проекти”, се споделя в изказването на Морено. ЕВРО 2020 10 кръг, понеделник 18 ноември  Испания 5:0краен резулат  Румъния
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР