Бившият руски офицер и яростен националист Игор Гиркин обвини финансиста

...
Бившият руски офицер и яростен националист Игор Гиркин обвини финансиста
Коментари Харесай

ISW: Обвиняват Пригожин, че готви преврат срещу Путин

Бившият съветски офицер и гневен националист Игор Гиркин упрекна финансиста на групата " Вагнер " Евгений Пригожин, че п ланира прелом против настоящето съветско управление .

Гиркин намерено упрекна Пригожин, че възнамерява да извърши прелом на фона на идната украинска контраатака и че непрестанно нарушава съветските закони за цензура против дискредитирането на съветската войска и военното командване .

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за обстановката в Украйна.

Гиркин предизвести за " протест ", в случай че на Пригожин бъде " разрешено " да оглави Групата " Вагнер ". Гиркин отбелязва, че в навечерието на украинската контраатака Пригожин е наредил на силите на " Вагнер " да се изтеглят в базите на частната войска надълбоко в рамките на Руси я. Той също по този начин твърди, че чиновниците на " Вагнер " в никакъв случай не са полагали клетва, с която да дават обещание да не вземат участие в бойни дейности против Русия или нейните военни.

На 27 май Пригожин декларира, че " Вагнер " ще реши по-късно дали ще се бори в Украйна или в друга страна, което демонстрира, че Пригожин резервира способността да командва лична войска отвън формалната конструкция на съветското военно командване.

Гиркин също по този начин неотдавна разкритикува съветското военно командване за това, че не е взело отношение към открития и пошъл спор на Пригожин с съветското Министерство на защитата (МО), като даже предизвести, че Пригожин ще " погълне " съветските военни чиновници, които " залагат " в негова изгода, защото се стреми да усили политическата си власт.

Член на клуба на гневните патриоти на Гиркин твърди, че спорът сред съветския министър на защитата Сергей Шойгу и Пригожин прераства в спор сред съветските военни и силите на Вагнер, само че Путин не му обръща внимание .

Критиките на Гиркин и неговите съидейници значително подхождат на това, че Пригожин продължава да дава приоритет на персоналните си цели пред тези на съветското министерство на защитата и по-широката оперативна обстановка край Бахмут.

Решението на Пригожин да изтегли силите си от Бахмут и явно от дейни бойни дейности в навечерието на украинската контраатака е стратегически подозрително.

Изглежда, че наемниците от групата " Вагнер " се изтеглят от град Бахмут, с цел да се възстановят и прегрупират в тила, защото съветските настъпателни интервенции в града и покрайнините му понижават.
 Украйна регистрира по-слаба съветска атака против Бахмут
Украйна регистрира по-слаба съветска атака против Бахмут

Москва прегрупира силите си в обсадения град

Украински военни оповестиха, че съветските настъпателни интервенции са намалели фрапантно до два конфликта по посока на Бахмут, а украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр изясни това понижение с съветското освобождение на място и прегрупиране на силите в региона.

На 27 май украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са провели несполучливи настъпателни интервенции западно от Хромове (непосредствено западно от Бахмут) и в посока Предтечене (15 км югозападно от Бахмут).

Маляр съобщи, че украинските сили държат преобладаващи издигнати позиции северно и южно от Бахмут и че украинските сили са спрели бойните интервенции на 26 и 27 май, с цел да изпълнят други неуточнени задания.

Маляр съобщи също, че украинските сили не престават да управляват позиции в югозападните околности на град Бахмут.

Известен съветски боен блогър твърди, че украинските сили не организират дейни интервенции, ориентирани към възвръщане на позиции в самия град Бахмут, макар вероятното продължение на местни украински контраатаки северозападно и югозападно от града .
 Британското разузнаване: Силите на Вагнер се изтеглят от Бахмут
Британското разузнаване: Силите на Вагнер се изтеглят от Бахмут

Те ще бъдат употребявани за по-нататъшни настъпателни интервенции в Донбас

Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов съобщи, че наемниците на " Вагнер " се изтеглят от град Бахмут и се " прегрупират на други три места ".

Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин повтори, че на 27 май силите на " Вагнер " не престават да се изтеглят от град Бахмут.

Изявленията на Пригожин евентуално са правилни, като се има поради намаляването на съветските офанзивни благоприятни условия към Бахмут и украинските изказвания по отношение на обстановката в Бахмут.

Възможно е съветското военно командване да трансферира сили на Донецката национална република (ДНР), с цел да облекчи силите на групата " Вагнер " в град Бахмут. Министерството на защитата (МО) на Обединеното кралство оцени, че силите на Донецката национална република (ДНР) евентуално са влезнали в град Бахмут на 24 май и са почнали интервенции по пречистване .

ISW преди този момент следи детайли на 132-ра обособена гвардейска мотострелкова бригада от 1-ви армейски корпус на ДНР, които работят в посока Бахмут, откакто преди този момент са водили боеве в региона на Авдийвка.
 ISW: Няма данни, че
ISW: Няма данни, че " Вагнер " се изтегля от Бахмут

Кремъл не се е отказал от сепаративен мир в Украйна

Засега не е ясно дали детайли на 132-ра бригада работят навътре в града, само че ръководителят на ДНР Денис Пушилин по-рано издигна знамето на ДНР в Бахмут - което евентуално демонстрира, че силите на ДНР поемат контрола над Бахмут .

Пушилин също по този начин уточни, че детайлите на ДНР прочистват града от 23 май.

Прехвърлянето на съветски детайли от ДНР в Бахмут може да понижи темпото на съветските настъпателни интервенции по линията Авдеевка-Донецк. ISW по-рано оцени, че съветското военно командване е заело в огромна степен разнообразни детайли на ДНР на фронтовата линия Авдеевка-Донецк.

Руските офанзиви в региона на Авдеевка-Донецк наподобява понижават през последните дни, което може да е обвързвано с прехвърлянето на сили на ДНР към Бахмут. На 27 май украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са провели 13 бойни интервенции в Източна Украйна, от които седем офанзиви са били в региона на Маринка (на към 19 км западно от град Донецк).
 Пригожин: В Бахмут са починали 10 хиляди пандизчии
Пригожин: В Бахмут са починали 10 хиляди пандизчии

Във " Вагнер " са вербувани общо към 50 хиляди пандизчии

Преди това украинският Генерален щаб заяви, че съветските сили са атакували 20 пъти единствено в Маринка в деня, в който силите на Вагнер оповестиха победа над Бахмут на 20 май.

Руските офанзиви към Авдийвка непрекъснато понижават най-малко от 8 април, откакто съветското военно командване се опита да ускори настъпателните интервенции край селището в средата на март, а прехвърлянето на части на ДНР към Бахмут може в допълнение да забави съветските старания на фронтовата линия Авдийвка - град Донецк.

Възможно е съветското военно командване да трансферира елементи на ДНР, настоящи в добре предпазения регион на град Авдийовка-Донецк, с цел да избегне уязвимостта на други посоки или с цел да обезпечи бързо подкрепление за град Бахмут.

Изглежда обаче, че съветското военно командване укрепва фланговете на Бахмут с постоянни формирования. По оценка на МО на Обединеното кралство през последните седмици детайли от 31-ва бригада на съветските въздушно-десантни войски (ВДВ) евентуално са се трансферирали от линията Сватово-Кремина, с цел да подсилят фланговете на Бахмут.

Украински военни представители по-рано оповестиха, че съветските сили трансферират неуточнени подразделения на ВДВ, мотострелкови и специфични сили към направлението Бахмут след сполучливи украински контраатаки по фланговете на Бахмут.
 Украйна чака Русия да инсценира случай в Запорожката АЕЦ, с цел да спре контраофанзивата
Украйна чака Русия да инсценира случай в Запорожката АЕЦ, с цел да спре контраофанзивата

Украинското МО предизвестява, че Русия ще нападна централата и ще разгласи приключване на радиоактивни субстанции

ISW следи и казашки елементи, настоящи в Соледар, макар че тези елементи евентуално са работили в региона и преди този момент.

Украински публични лица опровергаха западните известия , съгласно които китайски посланик е изразил интерес към договаряния за преустановяване на огъня в Украйна на фона на евентуалното възобновяване на осведомителната акция на Русия към договарянията.

На 27 май украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи, че се е свързал с европейските си сътрудници, които неотдавна са се срещнали с китайския специфичен представител по евразийските въпроси Ли Хуей, и че те са отрекли Ли да е изразил интерес към преустановяване на огъня, при което Русия ще резервира контрола над окупираните територии, както се допуска в отчет на " Уолстрийт джърнъл " от 26 май.

Ли Хуей посети Москва на 26 май, сякаш с цел да разиска преговорно решение на съветската война в Украйна - посещаване, което Кремъл евентуално употребява, с цел да се опита да възобнови повтарящата се осведомителна интервенция, в която лъжливо се твърди, че Русия е отворена за съществени договаряния.

Преди това Кремъл ускори тази осведомителна интервенция през декември 2022 година, с цел да се опита да забави даването на западни танкове и друго съвременно военно съоръжение на Украйна, с цел да сътвори условия за зимно-пролетната атака на Русия през 2023 година
 39 съветски пандизчии са избягали от фронта в Украйна
39 съветски пандизчии са избягали от фронта в Украйна

Властите в Ростов ги търсят

Кремъл евентуално вкарва още веднъж осведомителната интервенция с желанието да отслаби готовността на Запада да изпрати сериозна помощ за сигурността на Украйна преди евентуални украински контраофанзивни интервенции.

В тази осведомителна интервенция Кремъл е открил модел, при който някои съветски публични лица показват измамлив интерес към договаряния, до момента в който други съветски публични лица по едно и също време с това повтарят максималистичните цели на Путин за войната в Украйна.

На 26 май съветският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин съобщи, че изискванията за " изчерпателен, обективен и дълготраен мир " в Украйна включват преустановяване на военните дейности от страна на украинските сили, преустановяване на западната помощ за сигурност на Украйна, връщане на Украйна към " безпристрастен самостоятелен статут ", експлицитен украински отвод от присъединение към НАТО и Европейски Съюз и признание на анексирането на окупираните от Русия територии в Украйна.
 Москва: Съединени американски щати дадоха картбланш на Украйна да нанася удари против Русия
Москва: Съединени американски щати дадоха картбланш на Украйна да нанася удари против Русия

Руското Министерство на външните работи привика дипломати от американското посолство

Потвърждаването от Галузин на максималистичните цели на Русия съответствува с хипотетичния израз на съветския интерес към договаряния от страна на Путин по време на телефонния диалог с бразилския президент Луис Инасио Лула де Силва на 26 май.

Основни заключения
Изглежда, че наемниците от групата на Вагнер се изтеглят от град Бахмут, с цел да се възстановят и прегрупират в тила, защото съветските настъпателни интервенции понижават в града и към него. Възможно е съветското военно командване да трансферира сили на Донецката национална република (ДНР), с цел да освободи силите на групата " Вагнер " в град Бахмут. Руското прекачване на детайли на ДНР в Бахмут може да понижи темпото на съветските настъпателни интервенции по линията Авдийвка - град Донецк. Изглежда обаче, че съветското военно командване укрепва фланговете на Бахмут с постоянни формирования. Бившият съветски офицер и разгорещен националист Игор Гиркин упрекна финансиста от " Вагнер груп " Евгений Пригожин, че възнамерява прелом против настоящето съветско управление. Украински публични лица опровергаха западните известия, които допускаха, че китайски посланик е изразил интерес към договаряния за преустановяване на огъня в Украйна на фона на евентуалното възобновяване на осведомителната акция на Русия към договарянията. Руските сили продължиха лимитирани настъпателни интервенции североизточно от Купянск и южно от Кременна. Руските сили продължиха да организират несполучливи настъпателни интервенции по линията Авдийвка-Донецк. Украинските сили продължиха да нанасят удари по тиловите логистични възли в южната част на Запорожка област. На 26 май Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) предизвести, че съветските сили се готвят да извършат огромни провокации за основаване на радиологична заплаха в Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). На 26 май съветското министерство на правораздаването записва групата на гражданското общество " Съвет на майките на съпруги " като задграничен сътрудник, евентуално с цел да ограничи съпротивата против актуалните и бъдещите старания на съветските сили за основаване на военна мощ. Руските управляващи усилват напъните си да показват Русия като сигурен страж на украинските деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР