Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се опита да напусне

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се опита да напусне
Коментари Харесай

ЗАБРАНА: Порошенко не е бил пуснат при опит да напусне Украйна за среща в НАТО

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се опита да напусне страната, с цел да взе участие в Парламентарната асамблея на НАТО, само че граничарите не го пропуснаха. Това заяви в петък депутатът от Радата Ирина Геращенко, предава ТАСС.

" Тази вечер на Порошенко не беше позволено да премине границата. Без пояснение ", се споделя в известие, оповестено на страницата на Геращенко във Facebook (забранена в Русия; благосъстоятелност на Meta Corporation, която е приета за екстремистка в Руската федерация).

Тя сподели, че Порошенко е трябвало да дойде като част от делегацията на Върховната Рада на съвещание на Парламентарната асамблея на НАТО във Вилнюс, а съответната заповед за пътуването е подписана от ръководителя на Радата Руслан Стефанчук.

Според нея граничарите не са пропуснали Порошенко, тъй като считат заповедта за „ подправена или анулирана “.

В петък каналът Telegram на партия „ Европейска взаимност “ заяви, че Порошенко като част от парламентарната делегация на Украйна ще вземе присъединяване в годишната среща на Парламентарната асамблея на НАТО. Очакваше се с изключение на присъединяване в работата на Асамблея, водачът на Европейската взаимност да организира редица срещи с управлението на Литва, депутати от парламентите на страните – съдружници на алианса и Европейския парламент.

Порошенко е обвинен по наказателно дело за доставка на въглища в Донбас през 2014-2015 година Делото е формирано поради " Финансиране на тероризма ", " Голяма измяна " и " Създаване на терористична организация " от Наказателния кодекс на Украйна. Заплашва го до 15 години затвор. На 19 януари Печерският областен съд на Киев назначи на Порошенко най-леката мярка за неотклонение - персонално обвързване да се яви при приканване в съда и в правоприлагащите органи. Адвокатът на Порошенко Игор Голован посочи, че съдът е забранил на експрезидента да напуща Киев без позволение на следователя. На 11 февруари Апелативният съд в Киев удостовери мярката за неотклонение под формата на персонално обвързване до 19 март.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР