Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер

...
Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер
Коментари Харесай

Сеп Блатер е прекарал една седмица в изкуствена кома

Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер е прекарал една седмица в изкуствена кома в болница в Швейцария, откакто през декември е претърпял интервенция на сърцето, разгласи щерка му през днешния ден.

84-годишният Блатер, който в края на 2020-а година даде позитивен тест за COVID-19, към този момент е в задоволително положително положение през тази седмица, с цел да бъде изведен от интензивното поделение.
" Лекарите са спокойни към този момент за живота му, считат положението му за приемливо. Но към момента има дълъг път, който би трябвало да се измине до цялостното му възобновяване, изясни дъщерята на някогашния шеф на футбола Корин Блатер Анденматен. Мога да кажа, че това беше най-трудната ми и най-тъжната Коледа в живота ми ".
Блатер беше обект на следствие от швейцарски федерални прокурори от 2015-а година насам и към момента не му е казано, че ФИФА е подала спомагателна наказателна тъжба против него предишния месец, сподели щерка му в изявление, публикувано от името на фамилията до швейцарските медии.

Последният случай е обвързван с финансирането от ФИФА на Световния футболен музей в Цюрих. Това беше план без ясна концепция по какъв начин ще се поддържа и отвори порти едвам през февруари 2016-а година. Прокуратурата в алпийската страна обаче счита, че финансирането на музея на футбола е прекомерно скъпоструващо за експонатите в него.
Той към момента не знае нищо за жалбата против Музея. И това е добре, тъй като щеше да се развълнува ненужно, кааз още тя и по-късно беше запитана дали Блатер е бил обезпокоен или напрегнат след началото на следствието и прокурорската инспекция.

" Можете да си визиите под какъв напън беше подложен, сподели още Корин Блатер. Татко като че ли беше преодолял ковид и очакваше интервенцията на сърцето му да бъде рутинна. Но по-късно нещата станаха много по-сложни и рискови. Прекара една седмица в изкуствена кома и в този момент не може да комуникира към момента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР