Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че имението му

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че имението му
Коментари Харесай

ФБР обискира имението на Доналд Тръмп във Флорида

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че имението му в Мар-а-Лаго, Палм Бийч, Флорида, е било обискирано от сътрудници на ФБР, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" След като работихме и си сътрудничихме

със съответните държавни организации, този необявен обиск в дома ми не беше нужен или подходящ ", гласи изказване на Тръмп.

Бившият президент не заяви за какво се е състоял обискът.

Мар-А-Лаго "в момента е под блокада, обискиран и окупиран от огромна група сътрудници на ФБР ", сподели той. "Те даже отвориха сейфа ми ", сподели Тръмп.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е почнало ранна фаза на следствие на преместването от Тръмп на формалните президентски документи в имението му във Флорида, заяви през април източник, осведомен с въпроса.

Разследването се организира, откакто Националният списък на Съединени американски щати през февруари уведоми Конгреса ,

че са били възобновени към 15 кутии с документи на Белия дом от имението на Тръмп във Флорида, някои от които са съдържали класифицирани материали.

Комисията за контрол на Камарата на представителите на Съединени американски щати в това време разгласи, че уголемява следствието на дейностите на Тръмп

и изиска от архивите да предадат спомагателна информация. По-рано Тръмп удостовери, че се е съгласил да върне избрани документи на архивите, като назова това "обикновен и обикновен развой ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР