Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от федерален съдия

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от федерален съдия
Коментари Харесай

Тръмп иска от федерален съдия в да принуди Twitter да възстанови акаунта му

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от федерален арбитър в щата Флорида да принуди Twitter да възвърне акаунта му, закрит от компанията през януари с аргумента, че има заплаха той да бъде употребен за тласкане към принуждение, съобщи Ройтерс.

Тръмп внесе иск в Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Флорида за издаване на предварителна заповед против Twitter, потвърждавайки, че обществената мрежа е била " заставена " да отстрани акаунта му от членове на Конгреса.

Twitter и няколко други обществени медии постановиха възбрана на Тръмп да употребява платформите им, откакто на 6 януари навалица от негови поддръжници щурмува Капитолия.
Това стана след тирада на Тръмп, в която той за следващ път съобщи, че загубата му на изборите през ноември предходната година се дължи на масирани измами - изказване, отхвърлено от доста съдилища и представители на щатски изборни управляващи.

Twitter " упражнява колосално, исторически невиждано и надълбоко рисково за откритите демократични диспути ниво на въздействие и надзор върху политическия дискурс в тази страна ", показват юристите на Тръмп в желае, за който заяви първо организация " Блумбърг ".

Компания Туитър е отказала да разяснява пред Ройтерс желае на някогашния президент.

Преди да бъде блокиран, Тръмп имаше над 88 милиона почитатели в Туитър и използваше обществената медия като главно средство за връзка.

В желае си Тръмп акцентира, че Twitter е давал опция на талибаните постоянно да оповестяват за военните си победи в разнообразни точки на Афганистан, а е цензурирал един настоящ президент, като е поставял към изявленията му предизвестия за " подвеждаща информация " или за нарушение на разпоредбите на компанията против " възхваляването на насилието ".

През юли Тръмп заведе дело против Туитър Facebook и Google, както и против шефовете им, за незаконно заглушаване на изразителите на консервативни позиции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР