Бившият президент на САЩ Джими Картър беше хоспитализиран в Атланта,

...
Бившият президент на САЩ Джими Картър беше хоспитализиран в Атланта,
Коментари Харесай

Джими Картър е приет в болница

Бившият президент на Съединени американски щати Джими Картър беше приет в болница в Атланта , Джорджия, с цел да се подложи на процедури за понижаване на вътрешно - черепно налягане. Изявлението беше оповестено в понеделник в Twitter от неправителствената организация The Carter Center.

PRESIDENT CARTER ADMITTED TO EMORY UNIVERSITY HOSPITAL - Former U.S. President Jimmy Carter was admitted to Emory University Hospital this evening for a procedure to relieve pressure on his brain, caused by bleeding due to his recent falls. https://t.co/aZPes6NufN
— The Carter Center (@CarterCenter) 12 ноември 2019 година
" Бившият президент на Съединени американски щати Джими Картър беше признат в болничното заведение в университета в Емори довечера за процедура за понижаване на вътрешно - черепно налягане, породено от кървене заради скорошните му рухвания ", се споделя в изказването. " Процедурата е планувана за на следващия ден сутринта. " Според представители на центъра брачната половинка му Розалин е в болничното заведение при него.

95-годишният Картър е приет в болница на 21 октомври с фрактура на тазовите кости, само че след няколко дни е изписан от болничното заведение. Бившият държавен глава падна вкъщи. През май той е приет в болница с фрактура на тазобедрената става.

Картър е роден на 1 октомври 1924 година в град Плейнс (Джорджия) в фамилията на фермер. От 1947 до 1953 година служи като подводница офицер в Тихоокеанския и Атлантическия флот, пенсиониран след гибелта на татко си, се завръща във фермата и стартира разширение на фамилния селскостопански бизнес. През 1962 година е определен за сенатор на Законодателното заседание на щата Джорджия, през 1970 година - за губернатор на родния си щат.

Демократът Картър влиза в Белия дом през януари 1977 година, побеждавайки републиканския противник Джералд Форд. През ноември 1980 година той губи изборите от републиканеца Роналд Рейгън. При Картър Съединените щати и Съюз на съветските социалистически републики през 1979 година подписаха Договора за стратегическо понижаване на оръжията . Във връзка с влизането на руски войски в Афганистан Картър реши да не трансферира този документ за утвърждение в Сената, забрани доставката на пшеница от Съединените щати в Съюз на съветските социалистически републики и подреди протеста на Олимпийските игри в Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР