Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп помести днес публикации

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп помести днес публикации
Коментари Харесай

След 2 г. Тръмп отново във Facebook и YouTube: Върнах се!

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп помести през днешния ден изявления във Facebook и YouTube за пръв път, откакто преди две години беше отхвърлен от тях поради щурма на Капитолия от негови поддръжници на 6 януари 2021 година

" Върнах се! ", написа просто в профила си някогашният американски водач, който през 2024 година ще се бори за втори мандат.

Тръмп придружи текста си с малко, снимано преди време видеоклипче, в което споделя:  " Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше комплицирано ".

Компанията майка на Фейсбук - Meta Platforms Inc, публично възвърне акаунта на Тръмп през февруари тази година, като сподели, че обществеността би трябвало да може да чуе какво споделят политиците, в това число " положителният, неприятният и злият ".

В петък и YouTube, благосъстоятелност на Гугъл, възвърне достъпа на Тръмп до своята платформа, следвайки сходните ходове от страна на Meta и Twitter.

Тръмп, който води акция за президент през 2024 година, беше спрян от платформите на YouTube след протестите в Капитолия на Съединени американски щати за хипотетично нарушение на разпоредбите по отношение на подбуждането към принуждение.

Лесли Милър, вицепрезидент на публичната политика на YouTube сподели в петък:

" Ние деликатно оценихме продължаващия риск от принуждение в действителния свят, като балансирахме това с значимостта на запазването на опцията гласоподавателите да чуят еднообразно от главните национални претенденти в навечерието на избори ".

Социалните медии са основно средство за постигане до гласоподавателите и за набиране на средства. Те биха могли да дадат подтик на Тръмп, който ще се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година Тръмп има повече от 2,6 милиона почитатели в YouTube и още 34 милиона почитатели във Фейсбук и 23 милиона в Инстаграм.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР