Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който присъства на съдебния

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който присъства на съдебния
Коментари Харесай

Саакашвили не се признава за виновен пред съда

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който участва на правосъдния развой против него за първи път откогато бе задържан на 1 октомври, съобщи пред магистратите, че не признава обвиняването и грузинското правораздаване, съобщи ТАСС.
Още по темата
" Не се намирам тук, с цел да бъда част от авансово написана комедия ", сподели Саакашвили. Процесът се излъчва от залата посредством мобилен телефон от неговия юрист Шота Тутберидзе.

Днес съдът гледа обвиняването против Саакашвили във връзка със силово разпръсване на протест на 7 ноември 2007 година и разгром в офиса на телевизия " Имеди ". Срещу него в Грузия са формирани 4 наказателни каузи, по две от които към този момент са постановени присъди задочно, откакто експрезидентът напусна страната си през 2013 година

Полицаи използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващи, събрали се пред постройката на Градския съд в столицата Тбилиси, с цел да поддържат Саакашвили. Кадри от митинга излъчва грузинската телевизия " Мтавари архи ".

Неколцина участници се покатериха на загражденията край постройката със флагове на Грузия и на Украйна, чийто жител е подсъдимият, и с крясъци " Миша! ". Полицията им подреди да слязат, те не се подчиниха и стартира сблъсък; служители на реда отпъдиха митингуващите на няколко метра от портала.

Демонстранти препречиха близка улица и затвориха придвижването по нея. Вътрешното министерство ги прикани в особено изказване да съблюдават закона и да не насочат апели за принуждение. За непокорство на полицията на мястото бе арестуван някогашният кмет на Тбилиси Гиги Угулава.

Саакашвили се завърна в Грузия малко преди първия тур на общинските избори през октомври, с цел да активизира опозицията, само че бе задържан и подложен под стража. Той разгласи гладна стачка, защото се счита за политически пандизчия, и лежа в болница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР