Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който днес присъства за

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който днес присъства за
Коментари Харесай

Саакашвили пред съда: Не признавам обвинението на прокуратурата и грузинското правосъдие

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили , който през днешния ден участва за първи път на правосъдния развой против него след ареста му, разгласи, че не признава обвиняването на прокуратурата и грузинското правораздаване , съобщи ТАСС.

" Не се намирам тук, с цел да бъда част от авансово написана комедия ", настоя Саакашвили, обръщайки се към сидийската гилдия, стана ясно от лъчение онлайн от мобилния телефон на един от юристите му.
 Саакашвили ще се възвръща с месеци
Саакашвили ще се възвръща с месеци

Прекрати гладната си стачка в пандиза, откакто се утежни положението му

След като правосъдните охранители вкараха Саакашвили в правосъдната зала, присъстващите включиха химна на Грузия . Съдиите направиха забележка и настояха да се пази тишина. " Вие забранявате химна ли? Забранявате ли грузинския химн, който сътворих ", попита Саакашвили, обръщайки се към съдиите.

Съдиите към този момент не разрешиха на юристите да предават онлайн от залата. Те дадоха право да се предават известия от правосъдната зала единствено на държавните телевизия и радио, като ги задължиха да разпространят фрагментите от предаването на всички заинтригувани страни. Във връзка с рестриктивните мерки, които са в действие поради COVID-19 пандемията, в залата участват Саакашвили, неговите юристи и майка му Джули Анласания.
 Саакашвили е изместен във военна болница
Саакашвили е изместен във военна болница

В изискванията на възходящ интернационален и вътрешен напън...

Днес в градския съд в Тбилиси се организира съвещание по дело за насилственото разпространяване на митинга от 7 ноември 2007 година и унищожаването на офиса на телевизионната компания " Имеди " , по което Саакашвили е обвинен.

Междувременно полицията арестува десетки последователи на опозицията, откакто над 1 000 души се събраха пред съда , размахвайки знамената на Грузия и Европейски Съюз и скандирайки името на някогашния президент.
 Състоянието на Саакашвили е сериозно, съгласно лекари
Състоянието на Саакашвили е сериозно, съгласно лекари

Гладната му стачка продължава към този момент 48 дни

малко след завръщането му от заточение. Президентът на Грузия в интервала 2004-2013 година отхвърляше храна в продължение на 50 дни, с цел да стачкува против наказателното гонене против него.

Саакашвили анулира гладната стачка, когато беше изместен във военна болница на 20 ноември, откакто лекарите предизвестиха, че скоро може да почине.

Първоначално грузинските управляващи му не разрешиха да участва на процеса, само че по-късно анулираха решението, откакто Държавният департамент на Съединени американски щати изиска да се зачита правото на Саакашвили на обективен развой.
 Саакашвили: Грузинските управляващи се пробват да ме убият
Саакашвили: Грузинските управляващи се пробват да ме убият

Страхува за живота си, откакто надзиратели в пандиза са го нападнали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР