Бившият президент на Германската футболна федерация Фриц Келер критикува дискусиите

...
Бившият президент на Германската футболна федерация Фриц Келер критикува дискусиите
Коментари Харесай

Бившият президент на германската футболната федерация: Лентата One Love беше основна причина за отпадането ни

Бившият президент на Германската футболна федерация Фриц Келер подлага на критика полемиките към капитанската лента на акцията " One Love " и счита, че това е една от главните аргументи за ранното отпадане на немския тим от международното състезание в Катар, заяви ДПА.

Политици и други представители на федерацията " убеждаваха тима да бъде деен, да носи лентата " One Love ", сподели Келер в изявление за " Щутгартер Цайтунг ", представено от организацията.

" Тимът не беше склонен, капитанът и съветът на отбора бяха накарани да го създадат. Имаше полемики, които нямаха нищо общо със спорта ", счита някогашният началник.

Германия беше измежду страните, чиито капитани трябваше да носят цветната лента като знак на равенството и толерантността към разликите по време на шампионати в Катар, който е съществено подложен на критика за неуважението на човешките права и отношението към ЛГБТ общността.

Тези тимове обаче се отхвърлиха, откакто ФИФА ги заплаши освен с финансови, само че и със спортни наказания. За сметка на това немските играчи закриха устите си по време на формалната фотография преди първия им мач на Мондиала против отбора на Япония.

Келер, който бе отпред на федерацията сред 2019 и 2021, похвали Оливер Бирхоф, който тази седмица подаде оставка като шеф. " Той е един от дребното, които не се скриха зад позицията си, само че пое отговорност. За 18 години той се опита да промени младежкия футбол, само че това не му бе разрешено, тъй като доста хора желаят да вършат бизнес от това ", съобщи той.

Келер подаде оставка от поста през май 2021 година поради скандал, избухнал поради нацистки внушения, които е отправил към вицепрезидента Райнер Кох на среща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР