Бившият президент на футболен клуб Барселона Хосеп Мария Бартомеу и

...
Бившият президент на футболен клуб Барселона Хосеп Мария Бартомеу и
Коментари Харесай

Бившият президент на Барселона Бартомеу освободен от ареста

Бившият президент на футболен клуб " Барселона " Хосеп Мария Бартомеу и някогашният му консултант Жауме Масферер са освободени от ареста, откакто се явиха пред проверяващ арбитър, разгласи испански съд, съобщи Агенция Франс Прес.

Двамата са разследвани по аферата " БарсаГейт " . Те бяха арестувани през вчерашния ден при
 Испанската полиция нахлу на
Испанската полиция нахлу на " Камп ноу ", задържа шефове на " Барселона "

Бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу е измежду арестуваните

Бартомеу и Масферер " упражниха правото си да мълчат " и съдията ги пусна, до момента в който следствието тече, се споделя в известие на съда в Барселона. Пояснява се, че съдията е изискал да ги разпита като част от следствие, стартирано през май 2020 година, обвързвано с измами и корупция.

Също при акцията на полицията бяха задържани още двама от клуба - изпълнителният шеф Оскар Грау и отговорникът за юридическите въпроси Роман Гомес Понти. Те бяха освободени в понеделник вечер.

Действията на управляващите са подхванати по-малко от седмица преди изборите за президент на " Барселона ".

Скандалът " БарсаГейт " е обвързван с съмнения, че клубът е прикрил заплащания към компанията I3 Ventures, която била наета за да усъвършенства имиджа на клуба в обществените мрежи, а в това време оклеветяване на някогашни и сегашни играчи, в това число Лионел Меси, Шави Ернандес и Пеп Гуардиола.

Испанското радио Cadena Ser заяви през февруари 2020 година, че клубът е платил на I3 Ventures повече от цената на услугата и заплащанията са направени по този начин, че да се избегне финансовият надзор в клуба.

Бартомеу твърди, че е наел компанията единствено да следи известията в обществените медии и разгласи, че одит на компанията PricewaterhouseCoopers от юли е открил, че няма финансова корупция в клуба.

Бартомеу подаде оставка през октомври, с което избегна избор на съмнение, откакто повече от 20 000 членове на " Барселона " се подписаха под петиция за отстраняването му.

Оттеглянето му съответства с оповестената вест, че клубът е понесъл загуби от 97 милиона евро през предишния сезон.

Неговият правоприемник ще бъде определен в неделя. На изборите се явяват трима претенденти: Жоан Лапорта, Тони Фрейша и Виктор Фонт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР