Бившият президент на ФК Нефтохимик Христо Порточанов беше издигнат за

...
Бившият президент на ФК Нефтохимик Христо Порточанов беше издигнат за
Коментари Харесай

Порточанов бе издигнат за кандидат за президент на БФС

Бившият президент на ФК " Нефтохимик " Христо Порточанов беше повдигнат за претендент за президент на БФС от третодивизионния " Септември " (Симитли). Това е първата оповестена кандидатура за конгреса на футболния съюз, който трябваше да се състои на 7 юни, само че беше отсрочен за неопределена дата поради пандемията от ковид. 

Порточанов бе една от най-силните фигури в българския футбол през 90-те години на предишния век и началото на сегашния. От 1990 до 2004 година е президент на бургаския клуб, с който печели един сребърен орден и два пъти Купата на Професионалната футболна лига. Той има съществена роля в построяването на стадион " Лазур ". Има и опит в ръководството на футболния съюз, защото от 2005 до 2008 година е член на Изпълкома. Самият той не удостовери, че приема да се кандидатира, с думите, че има още време.

Интересното е, че президент на " Септември " (Симитли) е кметът на града Апостол Апостолов, който е прочут с прякора си Поли от годините, прекарани във футбола като арбитър. Сега тимът има всички шансове да се върне в професионалния футбол, влизайки от Югозападна Трета лига във Втора лига по длъжностен път поради отказването на няколко клуба от втората дивизия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР