Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер и бившият президент на

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер и бившият президент на
Коментари Харесай

Блатер и Платини бяха оневинени по обвиненията в корупция 


Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер и някогашният президент на УЕФА са оневинени от швейцарския съд по обвиняванията в корупция.

Блатер оглавяваше интернационалната федерация в продължение на 17 години, само че беше заставен да слезе от поста след огромния корупционен скандал в организацията през 2015 година Впоследствие против него и против Платини имаше обвинявания в измами, които и двамата отричаха. Тогава и двамата получиха осемгодишни забрани да се занимават с футбол, само че по-късно наказванията им бяха понижени.

Преди съвещанието на съда в петък те бяха в въодушевление и се майтапиха. След оправдателната присъда някогашният френски футболист сподели удовлетворение от решението и уточни, че обвиняванията са го трансформирали от легенда в „дявол“.

„Искам да изразя насладата си за моите обичани хора за това, че справедливостта най-сетне пристигна след седем години неистини и операции. Истината излезе нескрито. Много пъти споделях, че битката ми е битка против неправдата. Спечелих първия мач“, сподели Платини в изказване.

Блатер беше упрекнат, че непозволено е платил 2 млн. швейцарски франка (2.06 млн. долара) на Платини през 2011 година Швейцарецът уточни пред съда, че парите са платени като част от съглашение сред двамата, откакто французинът се съгласил да бъде механически консултант от 1998 до 2002 година

Разследването докара до края на ръководството на Блатер отпред на ФИФА, само че и до завършек на очакванията на Платини, че ще го наследи на поста. Французинът счита, че съзнателно е бил замесен в абсурда, с цел да не стане президент на интернационалната федерация. Вместо това през 2016 година на поста беше определен някогашният общоприет секретар на УЕФА Джани Инфантино, който управлява организацията и до през днешния ден, оповестява Дневник.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР