Бившият президент на Бразилската футболна федерация (CBF) Рикардо Тейшейра получи

...
Бившият президент на Бразилската футболна федерация (CBF) Рикардо Тейшейра получи
Коментари Харесай

Бившият президент на бразилския футбол получи доживотна забрана от ФИФА

Бившият президент на Бразилската футболна федерация (CBF) Рикардо Тейшейра получи доживотна възбрана от ФИФА да се занимава с всякаква футболна активност.

Тейшейра, някогашен член на Изпълнителния комитет на Южноамериканската футболна конфедерация (CONMEBOL) и Изпълнителния комитет на ФИФА е приет за отговорен за рушвет, което е в нарушаване на Етичния кодекс на централата. На него му е наложена и санкция в размер на 1 млн. швейцарски франка.

Разледването против Тейшейра се базира на схеми за рушвет, извършени през интервала 2006-2012 година по отношение на неговата роля при възлагане на поръчки на компании за медии и маркетингови права. Тейшейра е привързан с някогашния президент на Барселона Сандро Росел, който през юни бе оправдан в пране на пари от съда в Мадрид.

Случаят с Росел датира от съглашение, подписано от Рикардо Тейшейра през 2006 година с компания, основана на Каймановите острови за телевизионните права на 24 другарски срещи на Бразилия. Росел, който преди е живял и работил в Бразилия, и жена му са получили близо 15 млн. евро в противозаконни комисионни в техните банкови сметки като част от договорката. Те прибрали 6.6 млн. евро, а 8.4 млн. евро са отишли при Тейшейра, твърдяха прокурорите по делото. Росел също по този начин бе обвинен в приемането на към 5 млн. евро като част от договорката за спонсорство на Найк с бразилския народен тим по футбол. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР