Бившият президент на Боливия Ево Моралес призова в сряда католическата

...
Бившият президент на Боливия Ево Моралес призова в сряда католическата
Коментари Харесай

Моралес моли папата и ООН да помогнат на Боливая и осъди САЩ за конспирация

Бившият президент на Боливия Ево Моралес прикани в сряда католическата черква, Организация на обединените нации и европейските страни да посредничат в разговор с съперниците за разрешаване на политическата рецесия.

" Моля интернационалните организации като Организация на обединените нации, другарските страни в Европа и католическата черква , представлявана от брат папа Франциск, да се причислят към нашия разговор, с цел да успокоят обичаната Боливия. Насилието заплашва живота и обществения мир ", написа той в " Туитър ".

По-рано Моралес прикани за " разговор, в който ще вземат участие всички - обществени придвижвания, цивилен организации и политически партии ".

Pido a organismos internacionales como la #ONU, países amigos de Europa e instituciones como la Iglesia Católica representada por el hermano @Pontifex_es acompañarnos en el diálogo para pacificar nuestra querida Bolivia. La violencia atenta contra la vida y la paz social
— Evo Morales Ayma (@evoespueblo) November 14, 2019
Но Моралес написа и че " осъждаме решението на Тръмп да признае държавно управление, самопровъзгласило се от десницата . След като наложи Гуайдо, в този момент той прогласява Анес . Превратът, причиняващ гибелта на моите братя в Боливия, е политическа и икономическа интрига, идваща от Съединени американски щати . "

Припомняме, че Моралес бе заставен да подаде оставка след всеобщи митинги, последвали президентските избори, които той завоюва.

Въоръжените сили на Боливия показаха поддръжка за опозиционния сенатор Жанин Анес, която извършва длъжността президент.

Самопровъзгласилият се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо съобщи, че признава представителят на опозицията на Боливия Жанина Анес за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на латиноамериканската страна и сподели, че това е " ентусиазъм " за Каракас .
 Моралес подготвен да се върне в Боливия
Моралес подготвен да се върне в Боливия

Той прикани за народен разговор и отхвърли легитимността на краткотрайния президент Жанин Анес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР