Бившият председател на Съвета на директорите във ВМЗ-Сопот Никола Стоянов

...
Бившият председател на Съвета на директорите във ВМЗ-Сопот Никола Стоянов
Коментари Харесай

Бившият шеф на ВМЗ: Нинова се опитва да съсипе целия ВПК

Бившият ръководител на Съвета на шефовете във ВМЗ-Сопот Никола Стоянов дефинира пред Българска национална телевизия като неистина изнесената информация от вицепремиера Корнелия Нинова по тематиката за износа на оръжие за Украйна.

Стоянов съобщи, че оповестението на конфиденциална информация е изкючително неприемлива постъпка. Той е безапелационен, че цитираната от Нинова информация за оръжейна договорка няма нищо общо със служебното държавно управление.

Стоянов изясни, че доста огромен американски сътрудник, с който ВМЗ-Сопот работят от 15 години, е изпратил писмо за смяна в дестинацията за експорт на оръжие. Това се случва към 28 януари, когато военните дейности в Украйна не са почнали.

Междуведомствена комисия управлява износа, а неин шеф е госпожа Нинова, акцентира Стоянов.

" След настояването на нашия сътрудник ние незабавно осведомяваме всички, не продаваме краставици... Има си процедури, има служби, които вземат решение. Аз персонално съм уведомил началника на кабинета на госпожа Нинова за тази смяна. Ние не ги решаваме тези неща. Лъжа е, че тя е спряла тази договорка, тъй като тя не е спряна. Тази договорка се реализира, стоката е изнесена от дълго време. Не мога да ви кажа през коя страна, тъй като това е конфиденциална информация.

Г-жа Нинова унищожи ВМЗ, в този момент се пробва да съсипе и целия ВПК с този звук, който подвига, добави Стоянов.

" Ние сме производител, не знаем с изключение на документите, които подписваме, нищо друго. Има междуведомствена комисия, която може да реши може ли да се изнася за съответна дестинация ", акцентира още веднъж той.

" Моето еднопосочно мнение е, че госпожа Нинова манипулира данните ", безапелационен е Стоянов.

" След нейните назначения ВМЗ не работи, договорите не се извършват, компании към този момент обмислят да си изтеглят задатъците си ", изясни Стоянов във връзка положението на завода.

Според него там се назначават " партийни калинки ".
" Аз самият не мога да кажа дали има българско оръжие в Украйна, само че за всички е ясно ", сподели в умозаключение Стоянов.
По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР