Бившият председател на полския Сейм, а сега евродепутат Радослав Сикорски

...
Бившият председател на полския Сейм, а сега евродепутат Радослав Сикорски
Коментари Харесай

Полски евродепутат: Путин предлагаше Украйна да се раздели още през 2008 г.

Бившият ръководител на полския Сейм, а в този момент евродепутат Радослав Сикорски описа по какъв начин Путин е предложил да се раздели Украйна още през 2008 година в изявление за създателя на интернет-изданието „ Гордон “, Дмитрий Гордон.

" Мисля, че Украйна добре се оправя с това, а вашият президент е водач освен на Украйна, само че на целия мислещ свят. Украйна се оправя даже по-добре, в сравнение с си го представях. Вие имате късмет да надвиете този принудител и да му дадете урок, който да запомни за цялостен живот. Да спрете това, което той прави. Мнозина, в това число и аз, предупреждавахме Русия да не прави това, само че урокът, който вие ще й дадете е нещо доста положително ", съобщи той пред изданието.

" НАТО не желае да влиза в тази война, тъй като вие не сте член на организацията. Но НАТО и страните, членки на организацията към този момент ви предоставиха няколко хиляди противотанкови оръдия, не знам тъкмо какъв брой противовъздушни оръдия. Има финансова поддръжка както от Съединените щати, по този начин и от Европа. Повярвайте ми, в тази борба вие не сте сами, по този начин както бяхме ние през 1939-а година. Вие спечелихте осведомителната война. Вие спечелихте съчувствието на целия свят. Гласуването на Генералната Асамблея на Организация на обединените нации е най-хубавото доказателство за това. Но НАТО е организация, която пази своите членове, а вие не успяхте в точния момент да влезете в нея ", акцентира той по въпроса с нежеланието на алианса да влезе в спора.

" Войната в Украйна може да стане международна, само че още не е такава. Много неща ще зависят от това, до каква степен Путин е подготвен да усилва напрежението, да вземем за пример в случай че употребява оръжие за всеобщо заличаване. И до каква степен Китай е подготвен да поддържа Путин, да вземем за пример с муниции. Това е ужасна война, само че тя може да стане още по-страшна ", съобщи той за тъмен сюжети обвързван с Трета международна война.

" Присъствах на среща на НАТО през 2008 година, когато Путин сподели, че Украйна е изкуствено основана страна, събрана от части от други страни. Дори получих текста на неговата тирада от съветската делегация. Тогава поканих в моето министерство министъра на защитата на Украйна и му дадох тази тирада. Мислех си, че това ще му помогне да се пребори за по-голям бюджет. После се случиха още две неща. Получих писмо от Жириновски, който тогава беше заместник-говорител на Думата. Него постоянно го използваха, с цел да ревизират по какъв начин се посрещат налудничави хрумвания. В писмото си той съответно оферираше Полша да вземе присъединяване в разделянето на Украйна. Дори не му отговорихме. По време на формалната си аудиенция в Полша през 2008 година Путин загатна: „ Така де, Лвов си е полски град, ние дружно би трябвало да създадем нещо по този въпрос? “. Това беше по-скоро намек, в сравнение с предложение. Но на нас този намек ни подсети за думите на Гьоринг в Полша през 1939 година: „ Не страдайте за загубата на Гданск, от загубата на изход на Балтийско море. Черно море също е море “. Нивото е сходно. Путин доста искаше да притегли и други страни против Украйна. Нещо сходно би унищожило НАТО и той доста добре го схваща ", съобщи той.

" За да свърши всичко допустимо най-бързо, ще е добре да се откри някой московски Брут. Но в случай че това не стане, в положение ли е Путин да преживее триумфа на Украйна? Мисля, че не е. Руският хайлайф е доста ядосан, ядосан е на Путин. И трето, Съединените щати го оповестиха за военнопрестъпник. Аз също написах писмо до ръководителя на Европарламента, то бе подписано от доста хора, да обявим Путин за военнопрестъпник ", добави той във връзка с вероятен сюжети, по който войната може да свърши допустимо най-бързо.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР