Бившият председател на Народното събрание обяви, че стартира инициативата Ходи хеша.

Бившият председател на Народното събрание обяви, че стартира инициативата Ходи хеша. ...

Цвета Караянчева стартира инициативата Ходи пеша!

Бившият председател на Народното събрание обяви, че стартира инициативата "Ходи хеша". Иронично, но факт! Публикуваме поста й във фейсбук без редакторска намеса.

Скъпи приятели,

Както вероятно знаете, умереното планинарство е скромно хоби. Нужни са чифт удобни обувки и добър съвет от приятел при избора на маршрута. За един ден сред природата можеш да се заредиш с енергия, добро настроение и оптимизъм, които да ти държат цяла седмица. От години се старая да не пропускам уикенд в планината и въпреки това непрекъснато откривам нови забележителни места. Места, които са свързани с исторически събития, с местни легенди, или смайват с природна красота.

Повечето не са популяризирани, не са част от туристическия маршрут дори на запалените. Научавам за тях от хората, с които се срещам и които на драго сърце ме насочват. И понеже ми се струва несправедливо някои от най-красивите кътчета на Родопите да са тайни по неволя, през идните седмици ще опитам да организирам няколко похода и ще споделя с вас тук от къде да минете и какво да не пропускате, ако ви се обикаля из нашия прекрасен край.

И така, обявявам официално /свободни сте да ми държите сметка, ако не си изпълня обещанието/, че започвам нова инициатива на ползу братята и сестрите любители планинари:

Ходи пеша, опознай Родопа планина!

Обещавам информация и маршрути, а за по-кашкавалените туристи – много снимки, за да можете да си представите, че сте тук с нас. Очаквайте!

Източник: varna24.bg