Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев и настоящ депутат

...
Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев и настоящ депутат
Коментари Харесай

След Кирил Петков: НСО не пази Стефан Янев и Никола Минчев

Бившият ръководител на Народното събрание Никола Минчев и сегашен народен представител от „ Продължаваме промяната “, както и някогашният длъжностен министър председател и водач на „ Български напредък “ Стефан Янев не употребяват защита от Националната работа за защита. Това оповестиха за „ Сега “ от пресцентъра на двете партии.

По закона за НСО лицата, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател, се пазят до 4 години след освобождението им от служба. Никола Минчев сега употребява единствено автомобил, а неговата защита е била свалена преди тази на някогашния министър председател Кирил Петков. Стефан Янев в никакъв случай не е употребил защита, а единствено автомобил.

„ Сега “ напомня, че преди две седмици държавната защитата на водача на „ Продължаваме промяната “ беше свалена. Аргументът е бил, че няма непосредствена заплаха за живота му, изясни Петков. Той обаче към момента употребява транспорт от НСО и отхвърли изказванията, че дружно със съпредседателя на Политическа партия Василев са наели частна защита.

Реклама

Миналия вторник трябваше да се организира съвещание на Комисия за надзор над службите и потреблението на специфичните разследващи средства, само че съвещанието не се състоя поради липса на кворум. Депутатите трябваше да изслушат шефовете на НСО и ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, които да обяснят за свалената защита на Кирил Петков.

През октомври служебният кабинет предложи смяна, с която срокът от 4 години за охраняване на някогашни ръководители на Народно събрание и министър председатели се редуцира.

Причината е, че напоследък министър председателите и шефовете на Народното събрание се сменят нагъсто и това значи големи разноски от страна на НСО, излиза наяве от претекстовете на служебния министър-председател Гълъб Донев.

В момента НСО да вземем за пример би трябвало да обезпечава защита и превоз на трима някогашни министър председатели – Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков. Отделно от това би трябвало да пази някогашните шефове на Народното събрание Ива Митева и Никола Минчев. Заедно с това би трябвало да се охраняват и настоящите президент Румен Радев, началник на Народното събрание Вежди Рашидов и министър председател Гълъб Донев.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР