Бившият председател на БСП и бивш министър на вътрешните работи

...
Бившият председател на БСП и бивш министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Михаил Миков призна за акциите си в Трейс груп холд

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия и някогашен министър на вътрешните работи Михаил Миков призна за акциите си в " Трейс груп холд " АД в изявление за ПИК. От Dir.bg го потърсихме за коментар, само че Миков отхвърли повече да разисква тази тематика, защото подозира вътрешнопартийното му дискредитиране.

Името на компанията нашумя след нещастието край Своге, при която починаха 17 души.

Както към този момент стана ясно, в листата на притежателите на акции в " Трейс груп холд АД са още Данаил Кирилов от ГЕРБ - разказан като регионален шеф и народен представител, Румен Порожанов, разказан като народен представител и началник на кабинета на финансовия министър, сегашен министър на земеделието, храните и горите. Там личат и имената на Трайчо Трайков, вписан като министър на стопанската система и енергетиката в първото държавно управление на Бойко Борисов, както и Антон Кутев - като народен представител от Българска социалистическа партия.

В изявлението Миков изяснява, че преди към 15 години е дал една сума и тя е обществена и заявена в Сметната палата, на капиталов медиатор за ръководство. " И оттова насетне този медиатор влага в разнообразни скъпи бумаги на разнообразни сдружения. Периодически това се използва и се разяснява. Аз не съм крил в никакъв случай тези си участия ", споделя Миков.

Всичко може да се види в справките на Сметната палата. Става въпрос за пренебрежимо дребни акции, доколкото и аз се срещнах с материала. Такива има и в други сдружения, като периодичен капиталовият медиатор едни продава, а други купува. Аз не съм имал и нямам скрити участия във ВЕЦ-ове и хотели посредством подставени лица, изяснява някогашният водач на Българска социалистическа партия.

В отговор на въпрос да разбирам, че имате някакви акции в " Трейс груп ", само че не оперирате с тях, а това го прави капиталовият медиатор?, Миков декларира " Не, нямам никакви. Инвестиционният медиатор от едни сдружения купува, на други продава движи според от котировките на тържищата.

В момента това се усилва и от близки до Българска социалистическа партия медии за вътрешнопартийно дискредитиране. След като са лимитирали правото ми да бъда избиран, в този момент явно водят акция против мен. Може би в вероятност са намислили и други ограничавания за да бъдат дискредитирани хора, неуместни на днешното управление. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР