Бившият посланик на Република Северна Македония в България Георги Спасов

...
Бившият посланик на Република Северна Македония в България Георги Спасов
Коментари Харесай

Бивш македонски посланик у нас против заличаването на ``български фашистки окупатор`` от учебниците |

Бившият дипломат на Република Северна Македония в България Георги Спасов разкритикува да бъде заличено описанието „ български “ преди " фашистки окупатор " от монументи и учебници, предава локалния вестник „ Независен “.

„ Имало ли е български фашисти в Македония по време на Втората международна война, както е имало италиански фашисти и немски нацисти? Имаше. Това е исторически факт, записан във всички международни енциклопедии и учебници по история “, написа Спасов във Facebook.

По думите му в случай че на монумент в РСМ е написано, че даден народен воин е погубен от българските фашисти по време на Втората международна война, това не би трябвало да обиди българите. Би могло да ги обиди само в случай че българите считат, че по време на войната не е имало български фашисти и окупатори на други територии, а единствено „ освободители и админи “, разяснява той.

„ Може да желаят да украсят националната си история с голям брой фалшификации, само че ние, от името на жертвите на битката против фашизма, не би трябвало да одобряваме това, изключително като условия за участие в Европейски Съюз “, безапелационен е той.

Според него при потребност може единствено да се допише където би трябвало, че става въпрос за жертви на българските фашисти от Втората международна война и нищо повече.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР