Бившият полски войник и ветеран от Афганистан, който три дни

...
Бившият полски войник и ветеран от Афганистан, който три дни
Коментари Харесай

Бивш полски войник 3 дни се укрива с пумата си в гората

Бившият полски боец и деец от Афганистан, който три дни се укриваше с пумата си в гората, с цел да не я затворят в зоологическа градина, в последна сметка се съобщи на полицията в южна Полша, заяви Агенция Франс Прес. В издирването му участваха близо 200 служители на реда, хеликоптер и дронове.

Бившият боец "Камил Станек се яви непринудено в полицейския сектор в Заверче и беше освободен след разпит ", а пумата му беше откарана в зоопарк, написаха служителите на реда във Facebook.

"Щастливи сме да заявим, че /пумата, наречена/ Нубия към този момент е под професионалните грижи на чиновниците на зоопарка в Хожов ", прибавят те.

Пожарникари смъкнаха дива дива котка от дърво

Гледането на рискови животни като домашни любимци е неразрешено в Полша, отбелязва организацията. Затова управляващите наредили на някогашния боен по правосъден път да съобщи пумата на зоопарк. Той обаче отказал и избягал с нея, предава Българска телеграфна агенция.

Представители на зоологическата градина в Познан го посетили в петък, само че той ги заплашил с нож и избягал с хищника на каишка, съгласно локални медии.

Вестник "Газета виборча " заяви, че мъжът купил пумата преди шест години в Чехия и от този момент я отглежда в дома си.

Мнозина се оповестиха в отбрана на беглеца. "Обичта към животното и безсърдечното решение на съда го принудиха да бяга ", написа във Facebook кметът на прилежащия град Мисловице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР