Бившият първи министър на Шотландия Алекс Салмънд, който е един

...
Бившият първи министър на Шотландия Алекс Салмънд, който е един
Коментари Харесай

Бившият първи министър на Шотландия на съд за сексуални злоупотреби

Бившият първи министър на Шотландия Алекс Салмънд, който е един от най-известните локални политици, бе изправен пред съда по обвиняване за опит за обезчестяване и полови злоупотреби, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Предварителните чувания по делото се състояха в съд в Единбург.

На Салмънд са повдигнати общо 14 обвинявания, в това число за два опита за обезчестяване, полови злоупотреби и блудничество по отношение на 10 дами в интервала 2008-2014 година Той е упрекнат е и за два случая с непочтено държание и нарушение на публичния ред.



Шестдесет и четири годишният Салмънд е някогашен водач на Шотландската национална партия, който от 2017 година води политическо ток шоу по телевизия Ар Ти. По време на правосъдното съвещание някогашният политик пледира почтен по всяко едно от обвиняванията.

" Невинен съм и уверено ще пазя позицията си ", сподели Салмънд пред публицисти след съвещанието на съда, представен от телевизия " Скай нюз ".
Съдът ще преглежда делото всъщност напролет на 2020 година

През 2014 година Салмънд провежда произвеждането на референдум за самостоятелност на Шотландия, само че откакто го загуби с 55 % " срещу " против 45 % " за ", подаде оставка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР