Бившият областен управител на Пловдив и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС

...
Бившият областен управител на Пловдив и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Каназирева: Ситуацията с COVID-19 в Пловдив и областта се изпуска

Бившият регионален шеф на Пловдив и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС разкритикува дейностите на институциите за справяне с следващата вълна на Covid-19, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Каназирева счита, че обстановката в Пловдив и региона се изпуска, а методът общият брой заети интензивни кревати да е определящ за взимане на спомагателни ограничения е напълно неправилен и погрешен. Припомня, че по нейно време е направена една от най-хубавите организации за справяне с Covid-кризата. 

Бившият регионален шеф прави изявлението си няколко часа преди съвещанието на Областния действен щаб през днешния ден следобяд. Ето цялото изявление:

" Ситуацията с COVID-19 в Пловдив и региона се изпуска. Изцяло неправилен и погрешен е методът, общият брой заети интензивни кревати да е определящ за взимане на спомагателни ограничения. 

В Пловдив и региона направихме една от най-хубавите организации, като включихме най-вече лечебни заведения - 20, от които 10 частни, 6 общински и 4 държавни, само че единствено 8 от всички тези 20 лечебни заведения разполагат с интензивни кревати, реаниматори и инсталация. Още мналата година разпределихме всяка една от останалите 12 лечебни заведения, които нямат интензивно лекуване, в коя болница да извозват пациенти в тежко положение. Отделно, без “разрешение " на министър или министър председател, в нашата област за лекуване идват и хора от прилежащи области- Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали, и никой не може да откаже лекарска грижа на тези хора.

Организацията скоро ще рухне, в случай че не се вземат навременни ограничения и то, за жалост, най-важното - присъственото образование на учениците да бъде прекратено. Истината е, че броят инфектирани възпитаници стремително се усилва, а лечебните кревати за деца са още по-малко на територията на региона.

Трябват незабавни дейности, тъй като след взимането им са нужни най-малко 3 седмици, с цел да се означи спад в броя на инфектираните. ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР