Бившият номер 2 в световната ранглиста по тенис Томи Хаас

...
Бившият номер 2 в световната ранглиста по тенис Томи Хаас
Коментари Харесай

Томи Хаас официално обяви края на спортната си кариера

Бившият номер 2 в международната класация по тенис Томи Хаас публично разгласи края на спортната си кариера.

Хаас, който на 3 април ще навърши 40 години, заема 259-ото място в последната ранглиста на АТР, а сега работи като шеф на шампионата от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс (САЩ).

За последно той игра при започване на август предходната година в австрийския град Кицбюел, където отпадна в първия кръг.

" Мисля, че съм щастливец, че съумях да играя тенис на професионално равнище повече от две десетилетия. Спортът ми даде, скъпи другари, опцията да пътувам по света, да натрупам страхотни мемоари. Научи ме по какъв начин да посрещам провокациите, да се боря с тях и да ги превъзмогвам. Искам да благодаря на родителите ми, на брачната половинка и на децата ми, за тяхната поддръжка през годините. Също по този начин и не почитателите, които постоянно са ме подекрепяли през цялата ми кариера ", съобщи Хаас.

.@TommyHaas13 officially calls time on his tennis career. Congratulations to our 3x #AusOpen semifinalist pic.twitter.com/6NYiprHrZn
— #AusOpen (@AustralianOpen) March 16, 2018
Германецът доближи до второто място в международната класация на 13 май 2002 година, а в осем от сезоните си като експерт той приключи в топ 20. Хаас завоюва 15 трофеи на сингъл от 28 участия на край, последната от които през октомври 2013 година във Виена.

Той е достигал четвъртфиналите и в четирите шампионата от Големия шлем, като има три участия на полуфинал на Откритото състезание на Австралия (1999, 2002 и 2007), както и полуфинал на " Уимбълдън " през 2009 година.

Хаас приключи кариерата си с 569 победи, което е второ достижение от немски тенисист след легендата Борис Бекер със 713.

Той има и сребърен олимпийски орден от Игрите в Сидни 2000.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР