Бившият национален селекционер на Испания Жулен Лопетеги заяви, че не

...
Бившият национален селекционер на Испания Жулен Лопетеги заяви, че не
Коментари Харесай

Лопетеги: Не аз напуснах нацоналния отбор

Бившият народен селекционер на Испания Жулен Лопетеги съобщи, че не по негова самодейност се е стигнало до дългообсъжданата разлъка с „ ла фурия”.

Лопетеги беше освободен броени дни преди началото на Световното състезание в Русия. Това се случи, откакто излезе публична информация за назначението на експерта отпред на Реал Мадрид.

В изявление пред испанската телевизия “Мовистар+ “ испанецът обясни събитията при уволнението си, компликациите отпред на Реал, както и проектите си за бъдещето.

“Беше показано, че аз бях този, който се отхвърли от поста непринудено. Това не е правилно. Как бих могъл да напусна испанския народен тим, откакто това беше моята най-голяма фантазия и най-голяма отговорност? Със сигурност не съм напускал самичък “, твърдо съобщи някогашният ментор на Реал.

Говорейки за интервала си отпред на “белия балет”, той обясни обстановката в тима по това време.

“Отборът трябваше да се усъвършенства. Трябваше да се подобрим като колектив и разбирахме, че моментът за нас е основен. Въпреки това подобавам с почитание към взетото от управлението решение “, безапелационен бе той.

“Напуснах през октомври и имах доста оферти. Казах на всички към мен, че не бях квалифициран в този миг, че ми липсва сила. Трябваше ми време, с цел да презаредя. Месеците обаче си минаваха и желанието да се завърна нарастваше. Ето ни и тук, когато съм подготвен да си възродя фантазията “, приключи прочувствено Лопетеги.

Автор: Емануил Тодоров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР